Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els representants polítics caleros s'uneixen contra la sentència del TC de l'Estatut

12 . Jul, 2010 a les 11:28 | 00:03:34
per gfigueres a La notícia del dia
2568 reproduccions
Dissabte 10 de juliol els caleros i caleres tenien una cita amb la manifestació en contra de la sentència de l'Estatut del Tribunal Constitucional organitzada per Òmnium Cultural a Barcelona. Així ho va entendre el consistori calero. Per aquest motiu és va realitzar el ple del divendres 9 de juliol on, amb l'absència del portaveu del PP; CiU, PSC i ERC van aprovar per unanimitat la moció en contra de la sentència del Tribunal Constitucional.

Els representants dels diferents partits polítics van remarcar la necessitat d'unitat en vers la sentència que consideren una agressió a l'autogovern català.

CiU va remarcar que aquesta sentència anava contra la dignitat del poble català i va cridar a la participació ciutadana. A més va destacar la necessitat d'unitat entre polítics i ciutadania davant el rebuig necessari a la sentència.

"Tant el PSC, ERC com CIU ens hem posat d'acord amb una moció on el que volem dir, en definitiva, és que ja estem cansats que l'Estat Espanyol ens menyspreï i que ja n'hi ha prou que cada vegada que Catalunya demani més autogovern topéssim amb un no rotund des de Madrid. Per aquest motiu animem a la població a participar en la manifestació i a demanar més autogovern. La darrera paraula no la té un Tribunal Constitucional caducat", va explicar Joan Pere Gómez, CIU.

Per la seva part , Antoni Espuny del PSC va expressar el suport a la moció i va remarcar que "aquesta sentència és un insult a les institucions i la ciutadania tant catalana com espanyola que mitjançant els seus representants polítics va donar suport l'Estatut català". A més, Espuny va afegir que "el PSC donava suport total a la moció i animava a la ciutadania a participar en la manifestació".

Des d'ERC, Jordi Gaseni va explicar que "amb aquesta sentència el Tribunal Constitucional ha empès a la ciutadania catalana a iniciar el camí cap a la soberania." A més, Gaseni va afegir que "ara se'n gira feina amb la manifestació de dissabte i després amb la consulta que s'està preparant des de la Cala Decideix". Des d'ERC es van mostrar molt satisfets amb l'acord assolit al plenari calero.

Enmig d'aplaudiments es va cloure la sessió on els partits van mostrar units el rebuig contra la sentència i la implicació en la lluita per una nació que demana respecte. Així ho va demostrar la mobilització a la ciutat comtal del passat dissabte 10 de juliol.


respostes a "Els representants polítics caleros s'uneixen co..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,97 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 5
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007