Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els caleros es manifesten contra la sentència de l'Estatut del TC

12 . Jul, 2010 a les 13:13 | 00:02:35
per gfigueres a La notícia del dia
2671 reproduccions
La iniciativa va ser un èxit ja que l'autobús es va omplir al complet. D'altra banda molts ciutadans és van desplaçar en cotxe o en tren a la ciutat comtal per tal de contribuir a aquesta marxa històrica que va reunir més d'1 milió d'assistents segons la Guàrdia Urbana i prop d'1 milió i mig segons Òmnium Cultural.

Els carrers de Barcelona es van omplir d'estelades, senyeres i pancartes on es va poder llegir Catalonia is not spain, independència, entre d'altres consignes. I és que la mobilització va reunir gent  diversa amb un mateix sentiment, el de catalanitat i indignació. La sentència del Tribunal Constitucional que invalida 14 articles de l'Estatut de Catalunya i en reinterpreta 27 va impulsar tant als ciutadans al carrer que la calor intensa no els va dissuadir. La capaçalera amb la senyera de 250 metres quadrats darrera de la qual anaven el president del govern José Montilla, els expresidents Pasqual Maragall i Jordi Pujol, el president del parlament Ernest Benach, i els expresidents de la cambra catalana Heribert Barrera i Joan Rigol quasi no va poder avançar.

Des de l'Ametlla de Mar, el portaveu del consistori Antoni Montagut no es va voler perdre l'esdeveniment i es va desplaçar amb l'autobús a Barcelona. "La sentència de l'Estatut ha estat una provocació per Catalunya. Aquesta manifestació és una petita prova de la resposta que tindran tant els que han fet la sentència del Tribunal Constitucional com els que l'avalen", va explicar Antoni Montagut.

Des d'ERC Rosanna Samarra, que també es va desplaçar a la ciutat comtal amb l'autobús calero va valorar molt positivament la manifestació. "Érem més d'un milió de persones i penso que aquí tots hem decidit que volem ser i quin futur volem per Catalunya. El més important és que hi havia molts partits polítics representats i moltes plataformes ciutadanes", va remarcar Rosanna Samarra.

Des de la Cala Decideix Joan Rebull va descriure la mobilització com un cant a la independència. "Ha estat una manifestació de ciutadans no de polítics. El cant que més s'ha cantat és el de la independència", va explicar Rebull.

En definitiva una manifestació històrica que els caleros i caleres no es van voler perdre.


respostes a "Els caleros es manifesten contra la sentència d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 1 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 687,84 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 197
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007