Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El 'sí' a la independència s'imposa a l'Ametlla de Mar amb el 94,24% dels vots

14 . Oct, 2010 a les 13:02
per gfigueres a La notícia del dia
2039 reproduccions
La sala de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa de l'Ametlla de Mar (SCER) va acollir, el 12 d'octubre, les urnes de la consulta per la sobirania catalana impulsada per la Cala Decideix. La pluja va fer traslladar alguns dels actes festius previstos per la jornada a la sala. Per tant, alguns dels votants es van trobar amb l'actuació del cantautor local Miquel del Roig que va contribuir a l'ambient festiu de la jornada. El referèndum va finalitzar amb el 94,24% dels vots a favor del 'sí', davant del 3,6% que va votar en contra i l'1,8% que ho va fer en blanc. La participació va ser del 19%, un punt per sobre de la mitjana catalana. Per tant, van votar 1.259 habitants; dels 6.588 majors de 16 anys que podien exercir el seu dret a vot. D'aquests 1.180 va votar a favor del 'sí' a la independència, 46 en contra, 23 ho van fer en blanc i tres vots van ser nuls.

Des de la Cala Decideix, el seu president Vicent Margalef es va mostrar satisfet amb els resultants tenint en compte que un 31% del cens són nouvinguts i era més complicat mobilitzar-los aquest dia. Margalef va afegir que "he d'agrair el suport de l'Ajuntament, partits polítics, entitats i ciutadans particular que han fet possible aquest referèndum. Avui m'he emocionat."

Per la seva part Gerard Fernández de Decidim.cat va remarcar que "realitzar aquesta consulta era una mostra més de la voluntat de la ciutadania a exercir el Dret a Decidir".

La consulta va comptar amb la presència i suport de diversos de representats polítics locals. Des de CiU, Joan Pere Gómez i Comes va remarcar la força del moviment social cap a la sobirania catalana. A més va subratllar: "ha estat un referèndum on s'ha de destacar la participació i on els caleros han vingut amb els seus fills, en família. Tot ha transcorregut enmig d'un ambient festiu."

Des d'ERC, el portaveu local, el regidor Jordi Gaseni tampoc es va voler perdre la cita. Gaseni va remarcar la participació que s'havia aconseguit al municipi. "Tot i la pluja han estat molts els caleros que han vingut a votar i els resultats han estat positius", va afirmar el regidor republicà.

El referèndum a l'Ametlla de Mar, a més, va rebre la visita de Joan Puigcercós, president d'Esquerra Republicana. Puigcercós va remarcar que "mentre n'hi ha que el 12 d'Octubre miren cap al passat amb desfilades militars, amb els referèndums per la independència mirem cap al futur".

La consulta va transcorre sense incidents segons els organitzadors.


respostes a "El 'sí' a la independència s'imposa a l'Ametlla..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,95 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 162
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007