Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Centenars de caleros participen en la manifestació de l'11 de setembre fent bategar la Rambla Nova de Tarragona

16 . Set, 2016 a les 11:00
per drodriguez a La notícia del dia
1321 reproduccions
La Rambla Nova de Tarragona, aquest passat diumenge a la tarda, va viure amb la mobilització de l'ANC i Òmnium Cultural la manifestació més massiva de la història de la ciutat. Segons l'organització, van participar en la concentració a la Rambla Nova unes 110.000 persones, entre les quals centenars de caleres i caleros que es van adreçar a la ciutat amb el bus de La Cala per la Independència, en tren o en vehicle propi.

Des del Balcó del Mediterrani fins a la plaça Imperial Tàrraco, la Rambla es va omplir de gom a gom que van fer bategar amb força els punts de cartolina groga al ritme de la música. En el batec final de la manifestació, es van alçar pilars a cadascun dels trams. Al tram 30 de Tarragona hi va participar la colla castellera local, Los Xics Caleros, que hores abans ja havien participat en els actes institucionals de l'Ametlla de Mar.

Després de la manifestació, la coordinadora de l'assemblea territorial, Montse Gonzàlez, explicava que «ha estat una altra vegada una trobada cívica, una trobada festiva, des de la primera fins ara han estat pacífiques i dies de festa i reivindicació del que volem, la independència de Catalunya. Estem molt contents, ja que tot i que alguns deien que no vindria gaire gent, tots els llocs on s'ha fet estan plens».

A l'acte també hi va ser present l'alcalde de l'Ametlla de Mar i vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència, Jordi Gaseni, que va afirmar que «és una prova més, jo crec que definitiva. Es tracta de refermar una vegada més la voluntat de la gent, dels veïns i veïnes del nostre país en prendre una direcció determinada. Estem preparats per al que faci falta i que es pugui respectar d'una vegada per totes la voluntat d'un poble que vol ser lliure».

Cal recordar que Gaseni va ser un dels batlles que va signar el manifest conjunt per cridar a la participació de la Diada des de la unitat del sobiranisme i sense exclusions. A banda del batlle, també hi van participar diferents regidors del municipi i persones vinculades als partits polítics locals. Els protagonistes però van ser els veïns i veïnes que van omplir els trams de la Rambla Nova, vinguts de les deu comarques de Tarragona. Al tram 30, el del Baix Ebre, s'hi van concentrar la gran majoria de caleres i caleros.

Hores abans d'aquesta mobilització, l'Ametlla de Mar va viure els seus actes institucionals. Dissabte a la nit va ser el torn pel concert de la cantautora Montse Castellà a la plaça Nova, i diumenge al matí l'habitual hissada de la senyera i l'ofrena floral. L'encarregat d'enguany va ser Joan Pere Brull, president de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa, que va expressar el seu anhel de llibertat per Catalunya.


respostes a "Centenars de caleros participen en la manifesta..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,27 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007