Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El poliesportiu de l'Ametlla de Mar ja compta amb un desfibril·lador

19 . Mar, 2010 a les 13:50
per admin
2209 reproduccions
Segons la normativa vigent es recomana que en zones on es preveu una alta concentració de gent i, especialment, en zones esportives és requereix que hi hagi un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic). L'Ametlla de Mar ja disposa d'aquesta eina al Poliesportiu Municipal Galetet convertint-se, així, en un dels municipis pioners a les Terres de l'Ebre.

El Poliesportiu Municipal Galetet de l'Ametlla de Mar ja compta amb un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic). L'adquisició ha esta possible gràcies a una aportació econòmica directa del Consell Esportiu del Baix Ebre, sumada a una altra d'Obra Social de La Caixa, i una dels propi ajuntament. Amb aquest tipus de conveni es preveu que es vagin instal·lant aquestes eines a tots els pavellons esportius del Baix Ebre.

El DEA és una eina eficaç contra les parades cardíaques, ja que si s'utilitza durant el primer minut en un pacient que tingui una parada respiratòria, en un 90% dels casos es recupera el ritme cardíac. Segons el tècnic del Servei d'Urgències Municipal (SUM), Xavier Borràs, aquesta eina és imprescindible on hi hagi una gran concentració de gent com pot ser una zona esportiva ja que un 85% dels casos d'infart passen fora d'àmbits hospitalaris i un 30% dels pacients mort abans d'arribar a l'hospital.

Segons la normativa vigent és recomanable que hi hagi un DEA a les zones esportives. Una recomanació que més endavant, possiblement l'any vinent, es convertirà en una obligació. Des del consistori de l'Ametlla de Mar s'ha considerat oportú disposar d'aquest aparell el més aviat possible.

"Com diu la dita popular més val previndre que curar i per això quan des de la regidoria d'Esports varem tenir l'oportunitat de comptar amb un desfibril·ldor no ens ho vam pensar dues vegades. Amb el DEA es pot salvar la vida en cas de parada cardíaca d'esportistes i públic del poliesportiu. Per aquest motiu des de la Regidoria hem comprat aquesta eina i hem format a la gent. Per nosaltres tot el que sigui vetllar per salvar una vida són esforços ben invertits", va explicar Joan Pere Gómez i Comes, regidor d'Esports.

Aquesta eina, en cas d'urgència, la pot fer anar tot aquell hagi realitzat un curs d'utilització. El passat 13 de març el SUM va realitzar un curs d'utilització del DEA per renovar i reciclar els coneixements. Aquesta jornada formativa va consistir en formar en les bases de reanimació pulmonar i el coneixement del funcionament del desfibril·lador. El curs d'utilització del DEA s'ha de renovar cada any segons la normativa de la Generalitat.


respostes a "El poliesportiu de l'Ametlla de Mar ja compta a..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 721,47 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 50
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007