Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Impuls fibra òptica

03 . Des, 2014 a les 14:45
per otomas a Ajuntament
2085 reproduccions
Impuls a l'arribada de les 100mb de velocitat a la xarxa de fibra òptica
El Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró es va comprometre a accelerar els tràmits per a la connexió al troncal de la Xarxa de la Generalitat.
L'Alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i el Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, s'han reunit amb l'objectiu de donar un impuls definitiu a l'arribada de la fibra òptica a tots els carrers del nucli urbà i a l'ampliació fins als 100mb simètrics que ofereix l'empresa La Cala Fibra entre els seus serveis.
A la reunió van assistir-hi representants de la Cala Fibra, així com també el regidor de Comunicació i Noves Tecnologies de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Albert Medrano.
Puigneró es va comprometre a petició dels representants municipals, ha accelerar els tràmits amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació(CTTI), per tal de que comencin en les pròximes setmanes les obres de canalització i connexió de l'actual infraestructura de La Cala Fibra, amb la xarxa troncal de fibra òptica de la Generalitat, al seu pas pel traçat de l'autopista AP-7.
Aquest acord a tres bandes, permetrà que després de la connexió, que es preveu per a les pròximes setmanes, la Cala Fibra, pugui desenvolupar la segona fase del desplegament de la seva xarxa a la zona de Ribes Altes i d'altres zones del casc urbà on encara no arriba la fibra òptica i a l'hora incrementar els 50mb actuals de velocitat simètrica a la xarxa, fins als 100mb.
Aquesta actuació l'ha de dur a terme el propi CTTI, tot i que serà l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar qui avançarà el finançament dels 42.000 € que es calcula que costarà aquesta connexió. L'Ajuntament per la seva part, finançarà l'obra amb un cànon mensual de 300 € que percebrà durant 20 anys de la Xarxa Oberta de Comunicació i Tecnologia de Catalunya, arran d'un conveni signat entre les dues entitats pel manteniment i cessió d'una espai a les dependències municipals per ubicar-hi equips tècnics i a l'hora dotar de connexió del servei de fibra òptica a les seus i equipaments que depenen de la Generalitat, com ara el Parc de Bombers, l'Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya, l'Institut Mare de Deu de la Candelera, l'Escola Sant Jordi o el CAP entre d'altres.
De moment, l'Ajuntament ja ha gestionat les tramitacions amb Autopistes del Mare Nostrum i Adif per tal que la connexió pugui creuar les seves infraestructures.


respostes a "Impuls fibra òptica"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 737,64 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 148
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007