Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla ja té un aparcament soterrani de 316 places

22 . Jun, 2010 a les 10:00 | 00:04:03
per gfigueres a La notícia del dia
2580 reproduccions
Dissabte dia 19 de juny es va inaugurar l'aparcament soterrani de l'Ametlla de Mar, que està ubicat on antigament estaven les escoles velles, d'aquí que porti aquest nom. Amb un cost total de 4.526.046 euros, l'obra ha estat realitzada per Benito Arnó e Hijos i l'explotació corre directament a càrrec de l'Ajuntament, mitjançant l'entitat publica empresarial la Cala Gestió. Està previst que entri en funcionament dimecres 23 de juny . Aquests dies previs, però, hi ha jornades de portes obertes per visitar-lo i els veïns de l'Ametlla poden utilitzar les instal·lacions per aparcar el cotxe de manera gratuïta. L'espai té capacitat per acollir 316 vehicles repartits en tres plantes soterrànies que han de donar sortida als greus problemes d'aparcament que pateix el municipi. Andreu Martí ens deia que "després de la gran feina que s'ha fet durant més d'un any, comerços, entitats i ciutadans de l'Ametlla es poden sentir satisfets. Es una inversió de present i de futur en la que hi ha col·laborat tothom".

Del Congrés a La Cala

També va ser present a la inauguració el vicepresident del Congrés de Diputats Jordi Jané. "No tots els municipis són capaços de fer un aparcament soterrani. Molts aprofiten un espai per fer-lo en superfície i amb una capacitat inferior. Aquest aparcament farà més fàcil l'estada d'aquells que venen a visitar l'Ametlla i als veïns que els facilitarà un espai si volen tenir el vehicle de manera permanent. Es una inversió de qualitat i de futur". Precisament Jordi Jané va impulsar des del Congrés de Diputats les gestions per aconseguir una subvenció per a l'aparcament que finalment es va materialitzar en la quantitat de 250.000 euros. La inversió també s'ha d'emprar per al centre cívic que hi haurà damunt de l'aparcament. A l'acte d'inauguració a més van assistir Joan Alba, enginyer de camins, ports, i canals i que ha dirigit l'obra, i Santiago Rocosa, responsable de la gestió de l'aparcament.

Desglossament preus aparcament
Els preus de l'aparcament són els següents: una hora, 1,80 euros; a partir de l'hora és de 0,03 cèntims el minut i a partir de les 10 hores ja hi ha preu fix. Són 18 euros el dia sencer. També hi ha abonament mensual: d'octubre a maig (turismes 60 euros, motocicletes 20 euros); abonament mensual de juny a setembre (turismes 100 euros, motocicletes 40 euros); abonament anual (turismes 720 euros, motocicletes 240 euros). Tots els preus són amb l'IVA inclòs del16%.

Descomptes per establiments comercials

A més, els establiments comercials que ho desitgin disposaran de vals de descompte d'una hora gratuïta per als seus clients. La compra mínima és de 25 vals (11,25 euros) i el cost per als establiments comercials és d'un 30% menys sobre el preu total d'una hora. Els usuaris de l'aparcament poden presentar un màxim de dos vals de descompte (2 hores gratuïtes).

Pla de mobílitat
D'altra banda, i dins també del Pla de Mobilitat del que l'estrena del nou aparcament forma part, és preveu el canvi en la direccionalitat de les vies entre d'altres mesures. És imminent el canvi de direcció del c/Llibertat i el mateix passa amb el c/ Verdaguer que hores d'ara ja és una nova via de sortida, juntament amb el carrer Ramon y Cajal. En els pròxims dies altres carrers aniran experimentant canvis. Tot per tal de fer un poble més accessible als vianants i amb un trànsit de vehicles acurat. En aquesta línia de transport de vehicles i trànsit sostenible, l'Ajuntament habilitarà, un any més, el trenet Nemon i es compta com sempre amb el Calabus.


respostes a "L'Ametlla ja té un aparcament soterrani de 316 ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,05 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 171
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007