Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Dissabte s'inaugura l'aparcament soterrani de 300 places

18 . Jun, 2010 a les 14:49 | 00:03:54
per otomas a La notícia del dia
1968 reproduccions
Aquest dissabte dia 19 de juny s'inaugura l'aparcament soterrani de l'Ametlla de Mar. Hi ha portes obertes per visitar-lo fins al dia 23 de juny, quan entra en funcionament. Està ubicat en l'indret on durant més de 60 anys va romandre l'edifici de l'escola publica, coneguda popularment com Les Escoles Velles, d'aquí que l'aparcament dugui aquest nom. Amb un cost de més de 4 milions i mig d'euros, l'obra ha estat realitzada per Benito Arnó e Hijos i l'explotació la durà a terme l'Ajuntament, mitjançant l'entitat publica empresarial la Cala Gestió. El resultat final, més de 300 places d'aparcament repartides en tres plantes soterrànies que han de donar sortida als problemes d'aparcament, sobretot al centre urbà. Cal recordar, però, que ja s'havien creat 600 places d'aparcament  a l'entrada del poble (Galetet, zona esportiva i entrevies). Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar deia que "aquest cap de setmana inaugurem l'aparcament. Aquest gran projecte que ens havíem marcat aquesta legislatura. Ha estat un treball laboriós, des de fa molt de temps que, a més, l'hem fet amb la complicitat de tothom i de manera molt especial amb els comerços. I ara el que toca és que tothom pugui veure'l durant aquests dies de portes obertes, gaudir-lo i comprovar tot l'esforç que entre tots hem fet amb la inauguració i posada en marxa d'un aparcament tan important per al futur de La Cala"

Pla de mobilitat ambiciós
Aprofitant l'entrada en funcionament de l'aparcament, l'Ajuntament ha preparat un ambiciós pla de mobilitat. Segons l'Alcalde Andreu Martí "ens hem marcat com objectius que es pugui circular correctament pel poble a la vegada que el casc urbà torni a ser bonic i amable tant per a les persones del poble com per als comerços i els turistes que visiten la vila". L'Ametlla ha registrat un augment considerable de població durant els darrers anys. Actualment, el municipi compta amb prop de 10.000 habitants que, a més a més, es multipliquen per tres durant els mesos d'estiu.

Renovació de la senyalització
D'altra banda, ja està en marxa la renovació de tota la senyalització i el reasfaltat de carrers. De fet, alguns dels més afectats pel pas de les maquinàries de les obres de l'aparcament ja s'han asfaltat. Una altra de les línies d'acció previstes és el canvi en la direccionalitat de les vies. Per exemple el c/Bruch (del c/Balmes al c/Pau Casals), c/Balmes i el c/Nou passen a ser d'un sentit. També hi ha carrers d'un sentit que canvien de direcció com és el cas del c/Llibertat (al tram del c/Paus Casals amb el c/ Batlle Pijoan). El mateix passa amb el c/ Jacint Verdaguer que serà una nova via de sortida, juntament amb el carrer Ramon y Cajal. Precisament aquest divendres 18 de juny el carrer Jacint Verdaguer ja canviava de sentit definitivament per facilitar l'entrada a l'aparcament. 

Moure's de manera sostenible
I per tal que es pugui gaudir de la via a peu es peatonalitzaran els següents carrers: c/Andreu Llambrich (100% per a vianants del c/Llibertat fins al c/Miramar), la plaça de l'Església, la plaça Joan Miró, el lateral de la Plaça Catalunya, el carrer Sant Joan (menys el tram que dóna sortida als veïns del c/Drassanes i el c/Rossell). Tanmateix es vetllarà per mantenir la façana marítima lliure de vehicles. D'altra banda, hi haurà carrers on l'accés serà només per als veïns. És el cas dels carrers Drassanes, Rossell i Candela. Amb el nou Pla és farà èmfasi en evitar l'aparcament sobre les voreres i es milloraran i augmentaran les zones de càrrega i descàrrega, parades de taxi i zones d'aparcament per a minusvàlids. Una altra de les línies d'acció del Pla és el foment del transport sostenible amb l'habilitació un any més del trenet Nemon que enguany passa a ser de pagament (0,50 cèntims el viatge, abonament diari d'1 euro) i el Calabus que va des de les urbanitzacions a la vila.

Tolerància zero

Una altra iniciativa pionera que ha posat en marxa l'Ajuntament és premiar la responsabilitat dels conductors. D'una banda, fins a l'1 de juliol, s'informarà amablement a tothom que incompleixi algun punt d'aquest Pla. I a partir d'aquesta data s'exigirà el seu compliment estricte. Se sancionarà a qui no ha faci i les multes es destinaran a reduir el cost de l'impost de circulació. Aquest Pla és fruit d'un llarg procés de participació ciutadana. Hi han col·laborat Asemar (associació d'empresaris del municipi), entitats, associacions de veïns i clubs esportius entre d'altres.


respostes a "Dissabte s'inaugura l'aparcament soterrani de 3..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 800,10 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 29
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007