Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

25 ciclistes prenen part de la pedada contra el canvi climàtic organitzada per l'Àrea Municipal d'Esports i la Cala Bikers

26 . Oct, 2010 a les 08:40
per admin a Esports
1425 reproduccions
El fort vent de mestral desllueix la convocatòria a la Pedalada contra el canvi climàtic a L'Ametlla de Mar adherida a la Setmana de la Mobilitat Sostenible conjuntament amb més de 100 municipis d'arreu de Catalunya.

El passat diumenge 28 de setembre va tenir lloc la Pedalada contra el canvi climàtic organitzada per l'Àrea Municipal d'Esports i La Cala Bikers. 25 participants d'edats heterogènies prengueren part de la sortida que va transcórrer per diferents indrets de la població en els 20 quilòmetres de recorregut previstos passant per les urbanitzacions de Les 3 Cales, Calafat i Sant Jordi i finalitzant al Club Nàutic de L'Ametlla de Mar. Entre els participants es repartiren matrícules de la Pedalada amb el missatge "1 km de bici evita 0,17 kg de CO2" que es lluïen a les respectives bicicletes. Joan Pere Gómez Comes, Regidor d'Esports de l'Ajuntament de L'Ametlla de Mar, que assistí a la Pedalada ressaltava "la importància d'efectuar la major part dels desplaçaments al nostre municipi a peu o en bicicleta, pel doble objectiu de fer salut i de posar el nostre granet d'arena en la conservació del medi ambient".

"Pedala contra el canvi climàtic "PEDALA 2010" suma 20 municipis més que l'any anterior en la seva IV edició i arriba a més de 100, fita que es va proposar enguany. La majoria de les 85 bicicletades (alguns municipis les organitzen de forma conjunta) han tingut lloc de forma simultània el diumenge 26 de setembre. 10 ja s'havien realitzat. Es preveu una participació total de 30.000 persones, que amb aquest gest, aposten per una nova cultura de la mobilitat a favor de la bicicleta.
"Pedala contra el canvi climàtic" està organitzat pels ajuntaments, coordinat pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC) i promogut per la Generalitat de Catalunya en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.


Gairebé la meitat del CO2 a Catalunya prové del transport, un dels principals causants del canvi climàtic. Que tots prenem consciència de la necessitat d'utilitzar menys el cotxe o la moto i més els transports sostenibles és el que pretenen els més de 100 municipis de Catalunya que han celebrat la Pedalada a favor del clima i de la bicicleta.
A Europa, la meitat dels trajectes que fem en cotxe, per anar a treballar, portar els nens a l'escola, anar a comprar, entre d'altres, són inferiors a 3 km. Agafar la bicicleta, en comptes del cotxe o la moto, per fer un trajecte de 5 km (o pocs minuts amb bicicleta), per exemple, suposa un estalvi de 0,85 kg de CO2 a l'atmosfera. A més, combinat amb el transport públic facilita desplaçaments de llarga distància.


Aquesta activitat s'emmarca dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany ha tingut lloc entre els dies 22 i 29 de setembre i que se celebra a un centenar de municipis de tot Catalunya, a través dels seus ajuntaments i entitats locals. Amb el lema 'Mou-te amb el cap per viure millor', pretén sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-lo sobre les opcions de mobilitat més sostenibles.


respostes a "25 ciclistes prenen part de la pedada contra el..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 702,79 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 159
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007