Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'arrossegament de la Cala comença el període de veda

05 . Mai, 2010 a les 13:41
2777 reproduccions
Durant els mesos de maig i juny els pescadors estaran parats i esperen que en tornar a la mar el preu del peix munti i poder així millorar els resultats de la temporada anterior on el vent i el llapó han perjudicat molt la pesca.

El dia 1 de maig va començar de manera oficial la veda d'arrossegament que s'aixeca el dia 30 de juny per a les 25 barques que es dediquen a aquest art a l'Ametlla de Mar. Els pescadors tenen força esperança que la veda serveixi perquè es puguin recuperar després d'una temporada que, en general, ha anat bastant malament. "Tot i que s'ha trobat peix, no s'ha aconseguit vendre'l a bon preu, l'hivern ha estat nefast com ja sabem, amb el vent del Nord com a protagonista, i esdevenint el malson dels pescadors que molts dies no han pogut sortir a la mar. Un altre inconvenient amb el que s'han trobat durant l'últim mes i mig ha estat el llapó que ha tingut pràcticament la meitat de les barques amarrades al port perquè aquesta alga s'apega a la xarxa i impedeix qualsevol tipus de pesca", explicava Joan Llambrich, patró major de la confraria des pescadors".

Ajuts econòmics
Mentre estan de veda, els mariners s'acullen a l'atur i els armadors reben les seves respectives subvencions. Enguany, el patró major no ha rebut la carta oficial que formalitzava la veda fins la setmana passada. És a dir, fins l'últim moment, no s'ha sabut si podríem fer veda perquè ara els plans es fan anualment mentre que abans es pactava la veda per tres anys. Llambrich també ha aconseguit en reunions amb els patrons majors de Les Cases d'Alcanar i Sant Carles de la Ràpita que els pescadors d'aquestes dues poblacions tornin a fer la veda al juliol i l'agost i no coincideixen amb els pescadors caleros. Trobem que fa la veda en períodes diferents pot beneficiar-los a l'hora de tornar a fer pujar el preu del peix.

Nova normativa
Un altre tema que preocupa als mariners és la nova normativa europea sobre les mides de les xarxes perquè. La mar a la nostra costa és plana i prima i es treballa bé amb una malla 40 metres romboïdal. Ara la UE vol imposar una malla de 40 metres quadrada a tot el Mediterrani amb l'opció d'ampliar-la fins al 50 metres. El pitjor d'aquest tipus de malla és el fil de tres mm que, per la experiència dels pescadors del Sud del país, com ara els de Màlaga, se sap que destrossa el peix. Llambrich està pendent d'una reunió aquest dimarts amb l'administració per saber quines mesures es prenen finalment.


respostes a "L'arrossegament de la Cala comença el període d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 709,68 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 175
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007