Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cooperativa col·loca trampes als arbres per combatre la mosca de l'oliva

12 . Jul, 2012 a les 13:25
per gfigueres a La notícia del dia
2755 reproduccions
Des de la Cooperativa Agrària de l'Ametlla de Mar ja s'han començat a col·locar trampes a les oliveres per tal de combatre la mosca de l'oliva. Les trampes s'han repartit per les finques de la zona nord del terme municipal, i és deixaran als arbres de manera permanent. A la resta de les finques es fumigarà amb avioneta com en els anys anteriors.

"Les trampes són unes botelles de litro, litro i mig amb forats i líquid insecticida a dintre. Aquesta any les trampes contenen quatre tipus d'insecticides per tal de detectar quin és el més efectiu. Es col·locaran a les finques que estan cap a la muntanya del Pa, i unes altres de l'empalme fins al lligallo del Rabosenc", explica .Antonio Espuny, President de la Cooperativa Agrària de l'Ametlla de Mar.

L'objectiu, d'aquest nou mètode, és combatre aquesta mosca que pon els ous a la pasta de l'oliva i que té una gran capacitat de reproducció. Aquesta mesura arriba després que altres com l'ús de les peritrines no han donat els resultats desitjats. I és que a través de les trampes, segons Antonio Espuny, President de la Cooperativa Agrària, es pot combatre de manera més eficient a l'insecte i ser menys agressius amb l'arbre i el fruit. I és que la fumigació amb avioneta escampa un insecticida general i no permet  seleccionar les finques dels propietaris que opten per un cultiu més ecològic.

D'altra banda, Espuny és optimista i creu que si de moment no plou la pasta de l'oliva estarà més seca, fet que dificultarà la reproducció de la mosca.
En canvi pel mesos posteriors, el President de la Cooperativa Agrària espera que arribi la pluja per tal que les oliveres donin força fruit, del qual es pugui traure després un bon rendiment a l'hora de fer l'oli.

Pel que fa a les campanyes de l'ametlla i la garrofa, Antonio Espuny preveu que seran similars a les dels anys anteriors en quan a producció. Pel que fa a preus, però, ha avançat una bona notícia, i és que si es ven la pasta de garrofa per fer pinsos podria fer que pugés el preu.


respostes a "La Cooperativa col·loca trampes als arbres per ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 516,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007