Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La nevera vella passa a la història

10 . Jun, 2010 a les 14:47 | 00:02:28
per gfigueres a La notícia del dia
2012 reproduccions
Dimarts 8 de juny van començar els treballs d'enderroc de l'antiga fàbrica de gel que està previst que estiguin acabats a finals de mes. Tot i això, ja el 18 de maig, la companyia elèctrica FECSA va iniciar els treballs de desmantellament de l'estació transformadora que s'hi ubicava a la zona per desviar les línies elèctriques que hi passaven. Un cop enllestits aquests treballs, a finals del mes de maig, es va donar inici als treballs de desmuntatge dels diferents elements de l'interior de l'edifici. De moment, s'ha enderrocat l'antiga càmera, situada a la planta baixa i que sobresortia de l'edifici i després s'enderrocarà de manera manual alguns elements de la primera planta per procedir un cop acabats a enderrocar la resta amb maquinària convencional. El pressupost de licitació de l'enderroc és de més de 50.000 euros i s'ha encarregat a Construcciones, Excavaciones i Transportes Arjona SL. S'espera que a finals del mes de juny no quedi res d'aquesta estructura. L'actuació inclou enderrocar l'edifici deixant la zona al mateix nivell que el pàrquing del costat, retirant les runes i col·locant un acabat d'asfalt semblant al que existeix a la vora.

Al mig del port pesquer

L'immoble es troba al mig del port pesquer de l'Ametlla de Mar, en la futura part turística del port. Des de l'any 2003 es troba en desús i la seva presència, amb l'edifici en un procés de degradació important que ha provocat que hi hagi parts de la façana malmeses, crea un impacte visual negatiu que desentona amb la nova façana marítima. L'espai es vol utilitzar per a usos de la pesca els dies laborables i per a zona d'aparcament els caps de setmana. Mari Carme Martí, primera tinent d'alcalde de l'Ametlla de Mar ens deia que "ja fa uns mesos que van anunciar que la nevera vella anava a terra. Ens hem endarrerit una mica per problemes amb el desmantellament dels aparells de Fecsa. Però, al final, ho tindrem acabat abans de l'estiu, que era el que volíem, abans que vinguessin els turistes. Ara tindrem un espai a la façana marítima molt millor que el que hi ha ara". Al gener, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, es va reunir a Barcelona amb diferents representats de Ports de la Generalitat, l'alcalde forma part del comitè executiu d'aquest organisme, per tal d'arribar a un acord sobre l'enderroc de la nevera vella. En efecte, un cop tractat a l'agenda aquest tema, finalment es va decidir que l'antic edifici pogués ser tirat en terra.respostes a "La nevera vella passa a la història"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 744,19 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 141
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007