Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les barques de l'arràs tornen a la mar

02 . Jul, 2010 a les 12:17 | 00:02:23
per gfigueres a La notícia del dia
2263 reproduccions
Durant els mesos de maig i juny els pescadors  de l'arrossegament de la Cala han fet veda. Després de dos mesos amarrats a port ahir van sortir a la mar. Des de la Confraria de Pescadors s'ha fet una valoració molt positiva d'aquest primer dia de pesca on les barques van entrar a port amb força peix i, a més, es va vendre  a bon preu. De moment, el que sí que els ha acompanyat aquests primers dies ha estat el temps. Des del sector s'espera poder millorar els resultats de la temporada anterior on el vent i el llapó van perjudicar molt la pesca.

Mentre les vint-i-cinc barques de l'arràs han estat amarrades al port de l'Ametlla els mariners han aprofitat per dur a terme reparacions i deixar-les a punt per aquest nou inici de temporada. Recordem que durant aquest període els mariners s'han acollit a l'atur i els armadors han rebut les seves respectives subvencions. Enguany els pescadors de les Cases d'Alcanar i de Sant Carles de la Ràpita faran la veda aquest mes i l'agost i per tant no han coincidit amb els pescadors caleros. D'aquesta manera, en surten guanyant les flotes d'arrossegament de les tres poblacions.

D'altra banda, el sector de l'arràs té un front obert amb la nova normativa europea que es vol instaurar al Mediterrani. Des de La UE s'estableix que aquest art de pesca haurà d'utilitzar malla del 50 romboidal amb fil del 3 o malla quadrada amb fil del 3. Actualment les embarcacions d'arrossegament a l'Ametlla utilitzen fil del 5. A més, segons informacions d'altres indrets d'Espanya, com Andalusia, el fil del 3 té un doble inconvenient. "De les malles no diem res si s'ha de posar de 50 cap problema. Però el que ens preocupa és que el fil del 3 no sigui prou resistent al pujar la peça un dia de bona pesca o que ens peli el peix, ens el faci malbé i, per tant, baixi el preu", ha explicat Llambrich, Patró Major de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla

Llambrich també ha explicat que en la darrera reunió de les Federacions de Pesca a Marbella amb el Consejo Consultivo Regional (RAC) es va rebutjar la proposta europea de la malla amb fil del 3 i es va proposar que fos del 5. Ara el sector resta a l'espera de la resposta de Brusel·les.


respostes a "Les barques de l'arràs tornen a la mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 672,76 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 897
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007