Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Comença la mitja veda

17 . Ago, 2015 a les 15:54
per otomas a La notícia del dia
1743 reproduccions
La Societat de Caça la Cala ha iniciat el període de mitja veda aquest 15 d'agost. Una modalitat en la qual es pot caçar el colom, el tudor, la tórtora. Això sí, a lloc fixe i sense gos. La possibilitat de caçar aquestes espècies cinegètiques es repetirà els propers diumenges fins al 6 de setembre. Recordar que la caça major s'obre el primer diumenge de setembre fins el primer diumenge de febrer, i la caça menor, el conill i la perdiu, a partir del 12 d'octubre fins al febrer.
D'altra banda, Albert Bouzas, president de la Societat ens parla dels dos principals esculls que té el conill per sobreviure a la zona: " les malalties com la mixomatosi i els animals asalvatjats, gossos i gats abandonats al camps, són els principals problemes del conill d'aquí. Tot i això des la societat estem força satisfets de les cries que hem anat trobat".
Bouzas també ha aprofitat per destacar el nou projecte mediambiental al Coll de Montagut per protegir la cua barrada que de retruc també té com objectiu augmentar la població de conill. I és  que a la zona ja s'han deixat anar 200 conills, s'ha netejar la vegetació i s'han col·locat "majanos", caus artificials de conill. D'aquesta manera, es pretén que la cuabarrada i el gran duc es quedin a la zona i també augmentar la població de conill.  "Els resultats es valoraran en 5 anys, segons l'empresa que s'encarrega, però és una iniciativa esperançadora per als caçadors per tal que també hi hagi més conill per caçar", subratlla el president de la Societat de Caça.
Per tal de poder iniciar aquesta mitja veda a partir la Societat va començar a fer els deures i recollir la documentació de tots els caçadors interessats en participar-hi. Amb un a novetat enguany com és el canvi d'ubicació de les oficines situades a la al Poliesportiu Municipal, obertes els dimecres i divendres a la tarda a partir de les set de la tarda.
D'altra banda, una de les tasques que realitza la Societat de Caçadors és el manteniment del coto, que consisteix sobretot en netejar i omplir les basses d'aigua. El coto de caça de l'Ametlla de Mar compta amb 4.500 hectàrees i des de la societat s'intenta realitzar un manteniment continu.


respostes a "Comença la mitja veda"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 676,18 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007