Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

CAP

16 . Nov, 2010 a les 13:35
per otomas a La notícia del dia
1901 reproduccions
Després de 14 mesos d'obres, els usuaris ja poden gaudir de les noves instal·lacions, molt més espaioses, amb 10 consultes de medecina general, dos consultes d'odontologia i una àrea de pediatria diferenciada.

Dijous 11 de novembre començava a les 8 del mati el trasllat oficial dels barracons del CAP provisional al nou CAP, que ocupa el mateix lloc d'abans però que està visiblement ampliat. Tot i això, el personal sanitari seguia atenent les urgències al CAP provisional fins divendres dia 12 a les nou vespre, quan tota l'activitat es centralitzava per complet al nou CAP. 14 mesos després, treballadors i pacients tornaven així al seu lloc d'origen, ara molt més acollidor.

Canvi important
Es tracta d'un canvi important pel que fa a la millora del servei. D'entrada, l'espai és molt més espaiós, una sensació d'amplitud que invita a la confiança. També el fet que cada metge tingui la seva pròpia consulta facilita el treball perquè el seu material no és susceptible de patir interferències. A més, és molt important que l'àrea de pediatria assoleixi la seva pròpia entitat. Pel que fa a la qualitat, el personal sanitari intentar donar el màxim però els usuaris han de prendre consciència que el fet de l'ampliació no garanteix una millor salut. Més aviat aquesta depèn d'una educació en la prevenció que és la tasca que es vol desenvolupar en la nova aula d'educació sanitària amb xerrades i conferències. En aquesta línia pedagògica, ja fa uns mesos que el personal del CAP ofereix mitjançant el programa Parlem de Salut de LaCalaRTV continguts d'interès sanitari. Manuel Madueño, adjunt a la direcció de l'ABS L'Ametlla de Mar-El Perelló, ens parlava d'aquest canvi. "Estem al final d'un període que es va iniciar fa poc més d'un any, justament, amb el trasllat als barracons actuals. Al final, tenim un CAP nou. Penso que s'ha fet una bona feina, que la població estarà contenta i nosaltres absolutament satisfets de com han quedat les noves instal·lacions".

Edifici espaiós
El nou edifici té una superfície total de 1188 metres quadrats dels que 400 són nous i gairebé 800 corresponen a la zona habilitada. La nova estructura manté l'escala actual tot i que a nivell de planta baixa s'ha fet una modificació de l'accés al nucli d'escales. Per contra, el nou ascensor té més capacitat i està adaptat per donar fluïdesa de comunicació amb la planta primera on se situa la part principal de les consultes.

Nova distribució
La distribució de l'espai queda de la següent manera: el soterrani es destina a usos de magatzem i serveis. La planta baixa es divideix en vàries àrees: gerència, amb dos despatxos, administració, biblioteca i arxiu. L'entrada, amb vestíbul, recepció i dos serveis públics. La zona d'atenció continuada dividida en presa de mostres, sala d'espera, infermeria, consulta, boxes i brut. I l'àrea de personal sanitari amb diferents vestidors, dos dormitoris per als metges i dues sales de descans.
A la primera planta, hi han tres àrees: una per a medecina general, amb dos banys, cinc consultes i espai d'espera, una altra àrea amb altres cinc consultes d'infermeria i una altra zona d'espera i l'àrea de pediatria amb dos consultes i dos sales d'infermeria. S'ha d'incloure aquí dos consultes més d'odontologia i auxiliar d'odontologia. Per últim, la planta segona es reserva per a magatzem, vestuari, cambra d'ascensor, espai per a clima més bomba, caldera més acumulador i la sala d'educació sanitària.

Cost total

La reforma i ampliació del Centre d'Atenció Primària de L'Ametlla de Mar ha tingut un cost total de 1.400.000 euros que ha finançat el departament de Sanitat mitjançant l'Institut Català de la Salut.


respostes a "CAP"

avizcarro avizcarro
20 . Nov, 2010 a les 14:10

Molt maco,ja feia falta,tant per els usuaris com pre als professionalts que hi treballen.

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 727,29 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007