Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Un servei de ginecologia amplia les prestacions assistencials del CAP de l'Ametlla de Mar

16 . Nov, 2012 a les 13:06
per gfigueres a La notícia del dia
2607 reproduccions
Els responsables sanitaris de les Terres de l'Ebre han fet un molt bon balanç de la complementació de nous serveis a l'Àrea Bàsica de Salut l'Ametlla de Mar-Perelló d'on depèn el CAP de l'Ametlla, després que quelcom més d'un mes s'hagi posat en marxa un servei de ginecologia que visita a les instal·lacions caleres un dia per setmana.
Segons Manolo Madueño, responsable de les àrees bàsiques de l'Ametlla de Mar-Perelló, Deltebre i l'Aldea, "no totes les àrees bàsiques tenen un ginecòleg. Ara be, per la ubicació geogràfica de l'Àrea Bàsica, la qual es troba al voltant dels 50 quilometres de centres com Tortosa o Tarragona-Reus, era necessari dotar-la d'uns serveis que per a mi són essencials, i un d'aquests estava clar que havia de ser el ginecòleg. Passa però, que les coses no es poden fer d'avui per a demà, ja que s'ha de dur a terme una certa planificació i veure realment la demanda de la població. Entre tots, el CAT Salut, l'Alcaldia i la Direcció del centre, no hem parat fins que ho hem aconseguit".
Al servei de ginecologia recentment encetat, s'han d'afegir altres serveis que en els darrers mesos s'han iniciat com ara el servei de rehabilitació ubicat en les dependències prefabricades de Ribes Altes, el servei d'odontologia, l'ampliació del servei de llevadora i l'aplicació de programes d'infermeria diversos, mantenint la mateixa dotació de personal, sense oblidar que fa uns mesos es va estrenar l'ampliació de les instal·lacions del CAP. Segons Madueño, s'ha de valorar que tot i l'època de crisi, s'hagin incrementat els serveis. Segons Manolo Madueño, "anem cap a munt. No es tracta de fer moltes coses, ja que després s'han de justificar, ja que tot el que fem, genera una avaluació posterior, però si que es cert que són serveis que no existien, que s'han posat en marxa i s'estan fent francament be, la població està responent molt be. Els que estem al capdavant de l'Àrea Bàsica estem fent la feina que toca i en un moment molt delicat. Tot i el moment, està sortint be".
Els responsables sanitaris no han volgut parlar de retallades, sinó de reajustaments que han comportat canvis, sobre tot en l'aprofitament d'instal·lacions i la manera de treballar.
Per la seva part, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha valorat molt positivament les millores que s'han produït en el funcionament del CAP de l'Ametlla de Mar i de l'Àrea Bàsica de Salut L'Ametlla de Mar-Perelló, coincidint amb l'inici del servei de ginecologia, el qual visitarà al CAP de l'Ametlla setmanalment tots els dijous.
Segons Andreu Martí, alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, "hem de valorar tot el que els responsables sanitaris del territori estan fent al CAP de l'Ametlla de Mar i no només pels serveis que han posat en marxa, donat que estem convençuts que eren necessaris i ja ens els mereixíem, sinó per l'època en que ho han fet, una època difícil, de crisi i on les inversions i els reajustaments en l'apartat de l'atenció sanitària han estat en boca de tots. El poble de l'Ametlla està molt agraït per veure que les nostres reivindicacions han estat ateses".
Aquesta era una de les principals reivindicacions del municipi, el qual a vist com en els darrers dos anys s'han posat en marxa serveis com el de rehabilitació i odontologia, evitant d'aquesta manera, centenars de desplaçaments al mes, de ciutadans que en no tenir aquests serveis a la població, havien de viatjar a Deltebre o Tortosa, i tot, coincidint amb reduccions de personal i horaris en d'altres CAP's del territori i en alguns casos fins hi tot, tancaments dels centres durant les nits.


respostes a "Un servei de ginecologia amplia les prestacions..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 738,07 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007