Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La residència d'avis, un projecte en marxa

06 . Mai, 2010 a les 15:10
1968 reproduccions
Dijous 29 d'abril, el Consell d'Administració de l'Entitat Pública Empresarial (EPE) La Cala Gestió va adjudicar provisionalment el contracte de constitució d'un dret de superfície per a la construcció i conservació d'una residència assistida i centre de dia per a la gent gran a l'empresa ACSA SA. El pressupost d'execució de les obres i de les instal·lacions és de més de cinc milions i mig d'euros i el termini d'execució de 14 mesos un cop s'hagi fet l'adjudicació de manera definitiva. El lliurament de les obres es farà un mes després. Antoni Montagut, vicepresident de La Cala Gestió, ens explicava que "si tot va com està previst a finals de l'any que ve hauríem de tenir la residència pràcticament acabada i a punt de funcionar i, amb això, tornaríem a donar solució a una de les demandes històriques del nostre poble. Vull remarcar que en l'execució d'aquesta obra, com sempre venim fent en totes les obres que licitem, procurem que puguin participar tant industrials del poble com persones en atur. Evidentment, aquesta obra no serà una excepció i per això hi ha la implicació de tot l'equip de govern perquè així sigui.".

132 places
La residència ocupa una superfície total en el nivell 0 de 844 m2 i té dos plantes. Pel que fa a les habitacions, tenen capacitat per acollir 132 places organitzades en 44 habitacions dobles i 44 simples. Aquestes disposen de balcons, el que millora la qualitat de les estances. Pel que fa a la distribució, la sortida de tanatori es fa per la part del darrera i s'optimitza el porxo de planta baixa amb l'espai orientat al sud com espai exterior d'estada integrat en l'edifici. D'aquesta manera es facilita l'accés a l'espai a les persones amb mobilitat reduïda. Es disposa d'una distribució absolutament regular, amb simetries, llums més petites per l'estructura, amb una millor funcionalitat però sense cap concessió a formes irregulars, el que afavoreix la construcció. També es proposen les escales d'emergència integrades dins de l'edifici i es redimensiona l'espai de cuina de manera més regular millorant-ne la distribució del projecte base. A cada planta hi ha una sala menjador-estar, integrada en una posició central. En aquest cas també s'aconsegueix donar més accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. La residència també disposa de mòduls amb el centre de control al mig, el que redueix els recorreguts del personal d'atenció mèdica i assistencial. Aquests mòduls es troben a l'ascensor i les escales principals. El número total de banys a les habitacions és de 40 unitats i per complir les prescripcions de la Generalitat, la residència disposarà de dos banys geriàtrics per mòdul, és dir, quatre per planta (8 en total).

Urbanització del solar

L'oferta d'execució d'ACSA contempla realitzar sense cap cost afegit els treballs d'urbanització del solar de la Residencia i del carrer d'accés a la Residencia i es compromet a donar prioritat als industrials de la zona per cobrir les necessitats de subcontractació, en cas de igualtat de condicions; Tanmateix, en cas de necessitar la incorporació de treballadors nous, l'empresa prioritzarà la contractació de residents en la zona.


respostes a "La residència d'avis, un projecte en marxa"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,90 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 34
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007