Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

S'incrementa un 162% la recollida selectiva a l'Ametlla de Mar

23 . Jul, 2010 a les 10:46 | 00:02:33
per gfigueres a La notícia del dia
2669 reproduccions
De l'anàlisi de les primeres dades del pesatge facilitades pel rebé (Consorci per a la Gestió de Residus de la comarca del Baix Ebre), del passat mes de juny, es pot concloure que s'ha incrementat un 162% la recollida selectiva respecte el sistema anterior. Aquesta bona notícia arriba a l'Ajuntament de l'Ametlla després de més d'un mes i mig de la instal·lació del nou sistema easy de recollida. Recordem que els primers contenidors es van col·locar el 2 de juny.

La taxa de recuperació viaria ha passat del 10 al 36%, en menys d'un mes. Per fraccions, els envasos i la orgànica s'han triplicat (>300%) i el paper cartró s'ha duplicat (157%). En conseqüència s'ha reduït la fracció resta substancialment. Pel que fa al vidre encara no es tenen dades de recollida amb el nou model.

Després d'uns inicis difícils produïts per un canvi important en els hàbits del reciclatge, els caleros i caleres han respost molt positivament i han utilitzat els contenidors correctament, tot i que encara hi ha un gran nombre d'impropis en cada fracció (residus que van al contenidor equivocat) que de ben segur s'aniran reduint amb el temps.

"La veritat és que estem satisfets de com la gent s'ha anat acostumant a l'ús correcte del nou sistema de contenidors. Sobretot al nucli urbà, a les urbanitzacions està costant una mica més però som conscients que poc a poc ho solucionarem", ha explicar Xavier Solé, tècnic de Medi Ambient.

Des del consistori calero s'han realitzat diverses campanyes informatives a través de les informadores mediambientals que han anat porta per porta de la vila repartint una guia del reciclatge, i la galleda i bosses per la brossa orgànica. A més, des de l'Ajuntament es continua treballant per tal de realitzar els reajustaments necessaris a aquest nou sistema de recollida per tal de millorar el servei. Una de les darreres tasques ha estat la modificació als cablejats aeris de les companyies elèctriques per facilitar l'accés del camió de recollida a alguns carrers del municipi D'altra banda, s'han implantat tres illes més de contenidors a la urbanització de Tres Cales per tal de donar cobertura a punts que quedaven descoberts d'aquest serveis.


respostes a "S'incrementa un 162% la recollida selectiva a l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 698,37 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 105
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007