Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar reitera el seu rebuig al cementiri nuclear

22 . Gen, 2010 a les 18:49
1788 reproduccions
L'ajuntament de l'Ametlla va tornar a refermar la seva postura en contra de la instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears al territori, tot just uns dies abans, el 27 de gener, que s'acabés el termini per presentar candidatures per acollir-lo (en el moment del tancament d'aquesta edició encara no s'havia finalitzat aquest termini). Recordem que ja el 27 de novembre del 2006, l'ajuntament de l'Ametlla de Mar a proposta del govern (CIU i ERC) va aprovar una moció per unanimitat del ple que rebutjava qualsevol proposta d'instal•lació de cementiri nuclear a les Terres de l'Ebre i per extensió a tot Catalunya. Ara ha volgut afegir-se a totes les accions que es duguin a terme per evitar que ens col•loquin el cementiri.

No volem
En aquest sentit, l'alcalde, Andreu Martí, va explicar el que `no volem´ per a l'Ametlla de cara al futur i el que `sí volem´. “La posició de l'ajuntament de l'Ametlla de Mar és clara. La de tot el poble en general. No volem un cementiri nuclear. El que volem realment són inversions per poder tirar endavant projectes importants per al futur dels nostres fills, per al futur de La Cala. Volem que totes aquestes inversions siguin productives per a crear llocs de treball. Volem deixar de pagar peatges per sortir del territori. Per tant, que quedi ben clar el que no volem. No volem el cementiri nuclear. Hi ha altres províncies i hem de traslladar al govern català i al govern de l'estat que el cementiri pot anar a altres llocs d'Espanya”. Aquestes declaracions les va fer en el decurs de l'assemblea informativa a Móra d'Ebre del passat 20 de gener que va organitzar la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i a la que van assistir més de 500 persones. El debat es centrava en la possible ubicació del MTC de residus nuclears a Catalunya, i en concret a Ascó, municipi que, en el moment que llegiu aquestes línies, podria haver-se presentat com a candidat per acollir-lo.

Perfilant detalls
Els detalls d'aquesta assemblea es van perfilar dilluns 18 de gener a Miravet a la reunió de la comissió de treball que es va constituir dos dies abans a Tortosa per fer el seguiment del procés i decidir les accions per evitar-ho. Aquesta comissió està formada per la Coordinadora Anticementiri Nuclear (CANC) i diferents càrrecs electes, entre ells Joan Pere Gómez Comes, tinent d'alcalde de l'Ametlla de Mar, com a representant de CIU al territori. La comissió de treball va acordar la creació de dos taules de treball. Una de la que formen part Sergi Saladie, com a portaveu de la CANC, Josep Maria Sáez, organitzador de l'assemblea informativa i Joan Montesó, representant d'Unió de Pagesos. I altra taula amb els representats de les quatre comarques de les Terres de l'Ebre, entre ells Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, com a representat del Baix Ebre.

Càrrecs electes de l'Ebre
L'acte de Móra d'Ebre, a més, va comptar amb la presència de nombrosos càrrecs electes de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona. Tots van coincidir en expressar el seu rebuig al cementiri nuclear i van acordar dur a terme diverses manifestacions en contra. La primera mobilització es fa diumenge 24 de gener a Ascó. Per a que pugui assistir gent de La Cala, d'una banda, l'ajuntament ha posat un autocar a disposició dels ciutadans que surt del baixos de l'ajuntament, a les 9.00, i'd'altra, ERC també posa un autocar que surt des de l'Oficina de Turisme de l'estació, a les 9.15. Els dos autocars són gratuïts. El dia 27, l'entitat Jóvens de les Terres de l'Ebre fa una manifestació a Barcelona. A més, la coordinadora també convoca per al dia 28 un acte de rebuig al MTC, aprofitant la presència de l'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal, a una reunió que tenia lloc al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Petició d'entrevista
A banda, la coordinadora també va demanar una entrevista amb els grups parlamentaris que van votar a favor de la moció contrària al MTC (ICV, ERC i CiU), per exigir-los que pressionin el Govern perquè es posicioni d'acord amb el territori. L'assemblea va comptar amb la presència del secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el diputat al Congrés d'ERC, Joan Tardà, que es van sumar a l'oposició al MTC. L'acte, que va omplir de gom a gom el teatre municipal la Llanterna de Móra d'Ebre, va comptar amb una recollida de signatures dels ciutadans que van assistir-hi a contra la ubicació del MTC en territori català.

Més accions
D'altra banda, aquest divendres, Convergència i Unió en roda de premsa a la que han assistit tots els càrrecs comarcals dels partits, han demanat a l'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal que no aprovi en el ple la ubicació del cementiri. També han reiterat que la responsabilitat sobre la ubicació l'ha d'assumir, en últim extrem, el govern català i no pas els municipis.


respostes a "L'Ametlla de Mar reitera el seu rebuig al cemen..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,67 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 5
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007