Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Campanya per apropar el nou sistema de reciclatge

01 . Jun, 2010 a les 14:30
per gfigueres a La notícia del dia
2275 reproduccions
En aquests dies previs a la posada en marxa del nou sistema de reciclatge i fins aquest dimecres que ja comença a estar operatiu, dues informadores medi ambientals reparteixen per les cases la guia del reciclatge perquè tothom s'assabenti com funciona abans no començar a tirar la brossa separant les diferents fraccions de manera més acurada per poder reaprofitar-les al màxim. És una guia molt didàctica i amb exemples molt pràctics perquè no quedi cap dubte sobre aquesta nova forma de fer. A la visita també s'entrega un díptic amb les ubicacions de les illes dels contenidors, tan en superfície com en soterrat. Cada illa disposa de cinc contenidors: matèria orgànica, (marró), vidre (verd), envasos (groc), paper i cartró (blau) i resta que no es pot aprofitar (gris).

Beneficis econòmics i mediambientals
Durant la visita, les informadores aprofiten per explicar a la població els beneficis del reciclatge, tan a nivell econòmic com mediambiental. Una altra vessant d'aquesta campanya, és la visita que es fa als grans productors de matèria orgànica, com ara restaurants per explicar-los que desapareixen els cubells marrons de matèria orgànica que hi havia fins ara i com funciona el nou sistema. Ruben Lallana, gerent del Rebé (Consorci per a la gestió dels residus del Baix Ebre, deia que "durant aquesta setmana s'estan repartint unes guies perquè tots els ciutadans de l'Ametlla sàpiguen com reciclar, quins residus van a cada fracció. Aquesta guia del reciclatge és molt explicativa, conté tots els detalls econòmics i medi ambientals perquè la gent sàpiga ben bé com reciclar". D'altra banda, l'escola El Parc de Deltebre també està repartint casa per casa del municipi un cubell reixat de 10 litres per a la matèria orgànica i un paquet de bosses compostables per incentivar la separació de la matèria orgànica de la resta de deixalles.

Inici i consolidació
Un cop iniciat i més consolidat el servei, de cara a la pròxima setmana, les informadores aniran explicant amb més detall el nou sistema als llocs de més concurrència de públic (supermercats, escoles, biblioteca, botigues) i fins i tot a les mateixes illes on es troben els nous contenidors.
Al mes de setembre es tanca aquest cicle informatiu amb l'entrega a cada llar d'unes bosses amb compost, que es pot utilitzar com adob per a les plantes perquè tothom comprovi els beneficis immediats de reciclar la brossa.


respostes a "Campanya per apropar el nou sistema de reciclat..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 734,14 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 104
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007