Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Grup Balfegó rebutja la protecció de la tonyina i la seva exclusió del comerç internacional

15 . Set, 2009 a les 21:56
2533 reproduccions
La possibilitat que la tonyina vermella sigui inclosa en la llista del CITES (conveni internacional que regula el comerç d'espècies amenaçades) ha fet saltar totes les alarmes entre les empreses pesqueres del sector. Grup Balfegó ha criticat la mesura que no reflecteix l'augment de les pesqueries a partir de 2005.

En un comunicat, el grup Balfegó argumenta que no existeixen informes científics que aconsellin tan dràstica mesura i assegura que la voluntat dels ecologistes i partits que defensen la inclusió de la tonyina vermella en la llista del CITES es basa en el descens de la població reproductora registrada a partir de l'any 2000. A més, Juan Serrano, director general de Grup Balfegó, ens explicava que davant la intoxicació mediàtica que estan duent a terme algunes ONG,s autodenominades ecologistes i que estan secundades per alguns països com Mònaco i França, des de grup Balfegó volem dir que existeix una desinformació total en relació a la biomassa de tonyina que existeix al nostre calador mediterrani occidental perquè hi ha uns informes científics de la Dra. Ana Gordoa del CSIC que demostren que no només no ha baixat la biomassa de tonyina entre el 2000 i el 2008 en el calador balear sinó que a més hi ha a partir del 2005 índexs d'una recuperació que és del tot manifesta al 2008. D'altra banda, hi ha un pla de recuperació de la Comissió Internacional per a la Protecció de la Tonyina Atlàntica (ICCAT) que es va posar en marxa al 2006 que ha permès que es deixen de pescar milions d'exemplars joves que començaran a reproduir-se a partir de l'any que veí. Tanmateix, aquest pla de recuperació obligava a reduir i implantava mesures de control per a intentar assegurar el seu compliment.

Oportunisme francòfon

Al marge d'aquests aspectes, el grup industrial tonyinaire de l'Ametlla de Mar critica l'oportunisme d'alguns països, el suport dels quals a la mesura considera sorprenent. Mònaco, essent un país riberenc, no s'ha volgut involucrar mai en la gestió de la tonyina a través de l'ICCAT i ara surt dient que s'ha de salvar el món. I França, a la qual demanem reiteradament que redueixi la seva flota no l'ha fet i, és més, al 2007 sobrepesca més de 4000 tones de tonyina que no torna a la mar. Abans d'anar al CITES, que torni aquestes tones i, de pas, que redueixi la seva flota. Però, sembla ser que això tindria un pes polític important per al Sr. Sarkozy . I ja se sap, mal de molts, cònsol de francesos. El Grup Balfegó afegia que, per aquests fets exposats, cap dels dos països tenen mancança d'autoritat moral per a fer aquesta sol·licitud.

Oportunitat única

Balfegó considera que la proposta d'incloure la tonyina vermella a la llista del CITES representa perdre una oportunitat única perquè ara és el moment ideal perquè la Unió Europea, seguint l'exemple d'Espanya, propiciï un canvi d'actitud en la resta d'Estats membres perquè redueixin i controlin la seva flota i, de pas, demostrar al món i a la resta de països contractants de l'ICCAT que es poden gestionar els recursos naturals.


respostes a "Grup Balfegó rebutja la protecció de la tonyina..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 641,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 145
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007