Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Detencions per operació de frau fiscal

28 . Gen, 2015 a les 16:45
per gfigueres a La notícia del dia
6348 reproduccions
L'operació policial contra l'organització assentada a Tarragona i dedicada a l'evasió d'IVA amb la venda a França de cotxes de luxe ja ha practicat 35 detencions i, segons fonts properes al cas, poden acabar sent 39. Alguns dels seus responsables són de nacionalitat francesa, com els dos de l'Ametlla de Mar. Entre el detinguts hi ha la directora de l'oficina de La Caixa d'El Perelló. Se'ls atribueixen delictes contra la hisenda pública -de França- i de blanqueig de capital, principalment. També se'ls investiga per tràfic de drogues i prostitució. La majoria d'escorcolls s'han fet a localitats del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, però l'operatiu ha inclòs actuacions a Màlaga, Almeria i Perpinyà.

Les policies catalana, espanyola i francesa han iniciat aquesta matí una operació policial contra una organització internacional acusada de delictes contra la hisenda pública i el blanqueig de capital que ja ha practicat 35 detencions. L'epicentre del dispositiu se centra en localitats de Tarragona i, font properes al cas, apunten que la xifra de detencions encarà augmentarà fins a 39.

Entre els detinguts hi ha la directora de l'oficina de La Caixa d'El Perelló, Eva B., i un jove de 24 anys i veí d'aquest mateix municipi, Zeus B., que, segons fonts veïnals, feia ostentació d'una vida luxosa sense que l'origen de la seva riquesa sobtada fos massa clar.

Alguns dels responsables de la trama són de nacionalitat francesa, com els dos homes de la urbanització Tres Cales de l'Ametlla de Mar, la detenció dels quals ha estat captada per les càmeres de l'ACN.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha confirmat aquest migdia que en total s'han dut a terme una quinzena d'entrades i registres a Tarragona, Torredembarra (Tarragonès), Creixell (Tarragonès), l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i El Perelló (Baix Ebre). Algun dels escorcolls s'han allargat més de sis hores. També s'han produït entrades a Perpinyà, Màlaga i Almeria.

El dispositiu conjunt ha estat tutelat des de l'organització europea Eurojust i es troba sota secret de sumari, dictat pel jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona. Han participat la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, professionals de l'Agència Tributària, la policia judicial de Toulouse i el servei nacional d'aduanes judicial de Lyon

Venda de cotxes de luxe

Tal com ha avançat l'ACN, la xarxa estava dedicada a defraudar l'IVA de la hisenda francesa a través de la compra de cotxes de gama alta. Des de Romania, Bulgària, Espanya i Eslovènia s'emetien les factures falses per a uns vehicles que acabaven a la mateixa França o Itàlia. Es calcula que el valor del frau ascendiria a un total de 20 MEUR, tot i que altres fonts l'eleven fins a 80 MEUR.

Els investigadors del funcionament mafiós d'aquesta organització també consideren que han pogut cometre altres delictes contra la salut pública -tràfic de drogues- o amb temes relacionats amb la prostitució. En el marc d'aquest operatiu s'ha registrat, per exemple, el prostíbul Havana Club de Torredembarra.

respostes a "Detencions per operació de frau fiscal"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007