Màx: º C, mín: º C

En directe

La patxanga amb amb Francesc Callau, Juanjo Balfegó, José Mari Llaó, Òscar Farnós i Ricardo Fernández

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Aquest dimecres les tonyineres comencen la campanya de pesca de tonyina roja de l'any 2016

25 . Mai, 2016 a les 13:30
per drodriguez a La notícia del dia
1802 reproduccions
Aquest dimecres les sis úniques embarcacions catalanes de pesca d'encerclament de tonyina roja salparan del port de l'Ametlla de Mar cap al calador de les Illes Balears on inicien la campanya d'enguany.

Els dos grups pesquers amb seu al municipi del Baix Ebre -el Grup Balfegó i el Grup Fuentes- estimen que en pocs dies completaran les captures, seguint la tònica d'anys anteriors. La flota té un mes, aproximadament, del 26 de maig al 24 de juny, per fer la captura de tonyina roja.

Enguany ambdós grups tenen previst aconseguir més de 2.500 tones de tonyina roja de les aigües del Mediterrani, entre les quotes assignades per als bucs amarrats al port de la població com també amb les quotes que es compren a embarcacions franceses. De fet, més de la meitat de la producció prové d'aquestes compres a França.

La quantitat de captura total torna a augmentar un 20% però encara és un 40% inferior a la del 2006, quan va començar el pla de recuperació de la tonyina roja. En concret, el Grup Balfegó té en total 1.500 tones -en va tenir 1.380 el 2015- i el Grup Fuentes en té 1.100 -1.160 l'any passat-.

Un lleuger descens motivat a què el Grup Fuentes no ha pogut comptar amb altres quotes enguany. A més, Mari Carme Brull, representant del Grup Fuentes, ha explicat que esperen que continuï augmentant-se la quota de captura però considera que cal seguir-ho fent gradualment perquè el mercat accepti una major oferta.

El director general del Grup Balfegó, Juan Serrano, no descarta que el grup pugui requerir un increment d'aquest creixement de la quota, del 20%, per a l'any que ve en l'avaluació que ha de fer l'ICCAT al mes de novembre. Serrano també apunta que en l'actualitat les gàbies marines d'engreix ja disposen de l'espai per poder encabir-hi un augment de tonyines en els pròxims anys.

El peix capturat pel Grup Balfegó es traslladarà a les granges aqüícoles que el grup té davant la costa de l'Ametlla de Mar fins que la tonyina tingui les condicions òptimes per a la venda. Actualment la companyia tonyinera exporta a 27 països, principalment al Japó i els Estats Units.


respostes a "Aquest dimecres les tonyineres comencen la camp..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 765,74 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007