Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El president de la Diputació es reuneix amb el sector pesquer de l'Ametlla

17 . Des, 2009 a les 14:47
2035 reproduccions
Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, l'alcalde del municipi, Andreu Martí, el President de la Confraria de Pescadors, Janet Llambrich i representants dels diferents sectors pesquers del port es van reunir a la Confraria de Pescadors Sant Pere del municipi divendres 11 de desembre.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar va posar sobre avís al president de la Diputació de la necessitat de fer aquesta reunió. Així, Josep Poblet es va reunir amb el sector pesquer per escoltar les seves demandes i fer-les arribar als governs pertinents.

Els representants de la pesca de l'encerclament de la sardina i seitó, les arts menors, l'arrossegament, i de la tonyina roja van coincidir en què és necessari la preservació del medi marí.

Les demandes del sector
Des del sector de l'encerclament de la sardina i el seitó es va realitzar una doble petició. Per una banda, que es mantingui la veda subvencionada de dos mesos per tal que es repoblin les espècies. D'altra banda, la territorialització de la pesca. És a dir, que als caladers tarragonins només puguin pescar els pescadors de Tarragona.

Els altres sectors es van sumar a la reivindicació de la necessitat de la realització de vedes subvencionades. A més, des de les arts menors i l'arrossegament es va reivindicar la necessitat de marcar la talla del lluç en 11 cm. La maduresa sexual del lluç arriba en aquest moment del desenvolupament i, per tant, és quan es reprodueix. D'altra banda, s'evitaria l'intrusisme al mercat català de captures que provenen de la resta d'Espanya, de la Unió Europa, o d'altres països extracomunitaris que no compleixen amb les talles mínimes.

Des del sector de la tonyina roja es va demanar a Josep Poblet que comuniqui al Congrés dels Diputats que es necessita que el govern espanyol faci un gest de valentia i que defensi els interessos d'aquest sector pesquer. D'altra banda, des del sector tonyinaire es va demanar el suport de la Diputació per tal de fer arribar al Ministeri d'Agricultura, Ramaderia i Medi Rural la necessitat de no cedir davant les pressions dels almadravers andalusos ja que la quota de pesca ja és molt reduïda per a les embarcacions catalanes.

Suport institucional
Poblet va mostrar suport a les propostes i va agafar el compromís de fer arribar aquestes peticions als governs pertinents. "La voluntat des de la Diputació és donar suport al sector pesquer de l'Ametlla i comprometer-nos a fer arribar les peticions. En definitiva fer força política", va afirmar Poblet.

Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Andreu Martí va explicar que "des del govern municipal es considera que el sector pesquer està fent les coses bé i que, per tant, les coses ben fetes han de tenir suport".

El president de la Confraria de Pescadors, Janet Llambrich es va mostrar satisfet amb la reunió i amb la possibilitat que els ha donat la Diputació de fer escoltar les peticions del sector als governs.


respostes a "El president de la Diputació es reuneix amb el ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 706,64 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007