Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament i la Confraria de Pescadors impulsen el suport institucional a l'encerclament tonyinaire

14 . Des, 2009 a les 12:56
1863 reproduccions
Després de la reunió de l'ICCAT a Recife (Brasil) on es va aprovar la reducció lineal d'un 40% les captures de la tonyina roja, s'han produït diversos moviments que han posat en alerta al sector de l'encerclament català, amb sis barques que tenen la base al port de l'Ametlla de Mar. Els almadravers del sud de l'Estat, amb la complicitat del govern d'Andalusia han iniciat una pressió sobre el govern espanyol per reivindicar un canvi en repartiment de la quota interna de captura entre les diferents arts i que suposaria una nova reducció de la quota de pesca permesa per al sector de l'encerclament. Actualment, les sis barques d'encerclament de Catalunya concentren el 28'35% de la quota de pesca d'aquest túnid permesa a l'Estat. Per la seva part les almadraves d'Andalusia tenen dret a un 26'44% de la quota. A més, cal tenir en compte que en el conjunt d'Espanya s'utilitzen per a la pesca de la tonyina altres arts com el palangre, la canya, amb un 13'86% i un 7'17% respectivament, majoritàriament a Andalusia i la zona del llevant sud o l'esquer viu, amb un 21'76% de la quota interna, bàsicament a Cantàbria i el País Basc, reservant-se una petita part per a la pesca esportiva. D'acord amb l'aprovació de l'ICCAT() que ha establert unes captures de 13.500 tones per a tots els estats implicats en la pesca de la tonyina roja al Mediterrani i Atlàntic est, de les qual a l'estat espanyol li pertanyen 2.470 tones, la quota de captura de l'encerclament català es veuria reduïda a les 700 tones, davant de les 1.166 tones capturades aquest 2009, mentre a les almadraves els hi quedaria una quota de 653 tones.

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i la Confraria de Pescadors Sant Pere, coneixedors del delicat moment del sector que ha vist com en només dos anys se li ha reduït el 55% de la quota de captures, han liderat una roda de converses i iniciatives que han acabat amb un acord consensuat de suport al sector de totes les institucions i administracions implicades, tant del territori com del país.

Es en aquest marc que avui s'ha escenificat aquest acord a la Cambra de Comerç, Industria i Navegació de Tortosa, on s'ha presentat un escrit on es demanen dos grans reivindicacions, que es compleixin amb objectivitat els acords sorgits de la última reunió de l'ICCAT a Recife i que es respecti la supervivència de les empreses que s'hi dediquen.

Per la seva part l'alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, ha manifestat, " la nostra intenció de continuar treballant per mantenir aquesta activitat econòmica al municipi, de la qual en són afectades directament unes 360 famílies del territori. Una activitat que a més de dedicar un important esforç a la investigació, aplica tota mena de paràmetres sostenibles i de qualitat empresarial tant a la gestió com a la producció".
Martí Sans, Director General de Pesca va explicar que, "Tenim una indústria que fa les coses ben fetes que aposta per la sostenibilitat, per la investigació. A més, són una empresa familiar de moltes generacions que ha sabut adaptar-se als temps. L'estem defensant perquè fa les coses ben fetes. El defensem perquè és un projecte empresarial de país."

Des del sector tonyinaire de l'Ametlla de Mar, amb Manel Balfegó, patró d'una de les embarcacions d'encerclament per a la pesca de la tonyina roja i president del Grup Balfegó, va qualificar de deslleials els moviments andalusos per redistribuir en favor seu la quota de captures i ha expressat la voluntat de lluitar perquè no es redueixi, encara més la quota de pesca. Segons Manel Balfegó, "a nosaltres no se'ns ocorreria mai fer el que fan ells. Ens oposem rotundament a un nou repartiment de quotes i volem que s'apliqui estrictament l'acord de l'ICCAT. Tot el sector tonyinaire amb el suport de totes les institucions defensarem que no es toquin les quotes. Els nostres llocs de treball són tant lloables com els de qualsevol altra comunitat autònoma".

L'acte també va comptar amb la presència del delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó. Alvaro Gisbert, representant de la Diputació de Tarragona, també va assistir a l'acte on també hi van ser presents Dani Andreu, president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Jose Luis Mora, president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Eusebio Esgleas, president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Josep Molina president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona, Josep Molina i Janet Llambrich coma President de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar.


respostes a "L'Ajuntament i la Confraria de Pescadors impuls..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,74 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007