Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

ANAV demana augmentar deu anys la vida de les centrals

04 . Des, 2014 a les 14:13
per otomas a Ajuntament
2284 reproduccions
ANAV demana augmentar deu anys la vida de les centrals
Amb aquest objectiu, el director general d'ANAV Jose Antonio Gago,  ja ha anunciat que presentaran la sol·licitud de renovació de l'autorització d'explotació, que els permetria superar la "xifra màgica" dels 40 anys de vida.

L'empresa titular de les tres centrals nuclears catalanes, l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV), te clara la seva voluntat d'esgotar la vida útil de les tres centrals fins els 60 anys previstos, d'acord amb les expectatives de les plantes nord-americanes que utilitzen la mateixa tecnologia. Amb aquest objectiu, el director general d'ANAV Jose Antonio Gago,  ja ha anunciat que presentaran la sol·licitud de renovació de l'autorització d'explotació, que els permetria superar la "xifra màgica" dels 40 anys de vida. Segons Gago, "en el cas de Vandellòs II, es presentarà al 2007 per ampliar el seu funcionament del 2020 al 2030. En el cas d'Ascó, es presentarà el 2018, per aconseguir el permís entre 2021 i 2031". D'arribar a aquest últim any, la central d'Ascó I compliria 48 anys de funcionament.
Per aconseguir-ho, ANAV treballa en un escenari d'inversió de 600 milions d'euros en modificacions i renovació d'elements a llarg termini de les centrals en el període entre 2015 i 2019. Bona part d'aquestes tasques s'han avançat amb les mesures preses arran les proves de resistència pel desastre nuclear de Fukushima, al Japó. "Ens ha ensenyat a estar preparats pel que no esperàvem, per successos que van més enllà de les bases del disseny", ha assenyalat Gago. Entre els reforços principals, es troba la resistència a moviments sísmics, atès que la nuclear es troba també sobre l'anomenada falla del Camp, que podria arribar a generar terratrèmols de fins a 6,7 graus a l'escala de Richter. "Es va avaluar abans de construir les centrals i, fins i tot abans de Fukushima, ANAV vam començar uns estudis per reavaluar comportament de la falla i que encara no han acabat. Ens han demostrat que les avaluacions fetes al seu dia eren adequades. La sismicitat no és molt major en aquesta central, que té un marge de seguretat potencial suficientment gran", ha assegurat.
En aquestes moments, les plantes catalanes continuen implementant aquestes mesures, com el reforç de la seguretat, amb aspectes pendents en la modificació del disseny la implantació d'un nou sistema de venteig filtrat així com la instal·lació d'un centre alternatiu de gestió d'emergències  a la mateixa planta atòmica. Durant aquest 2014, les inversions han ascendit a 135 milions d'euros en total -per sobre dels 100 anualment previstos en condicions habituals-.


respostes a "ANAV demana augmentar deu anys la vida de les c..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 708,52 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007