Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El sector pesquer calero en hores baixes

14 . Mar, 2013 a les 13:07
per otomas a La notícia del dia
2648 reproduccions
"No volem donar males notícies però és la realitat" comenta des de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, el Patró Major, Janet Llambrich. I és que el sector pesquer de la Cala està passant per un moment delicat. Tant l'arrossegament, l'encerclament del peix blau, les llums, com els arts menors . Aquest inici d'any 2013 s'ha intensificat una situació que ja s'arrastrava de l'any passat. Al preu baix del peix, se li suma el preu elevadíssim del gasoil i el mal temps. El fort vent d'aquest primer trimestre d'any ha fet que molts dies les embarcacions no hagin pogut sortir  a la mar.
"El mestral bufa fort a la Cala a diferència d'altres municipis de la província. Per això molts dies les barques no poden sortir a la mar. A més, el preu del peix és baix. Això fa que els pescadors no puguin portar un jornal a casa", remarca Janet Llambrich, Patró Major de la Confraria de Pescadors.
El mes de maig i juny, tradicionalment, les embarcacions d'arrossegament han fet veda. És a dir, han realitzat una aturada de l'activitat pesquera subvencionada. Unes ajudes que ara estan en entredit. Tot i això, des de la Confraria de Pescadors, Janet Llambrich espera que es puguin tornar a aconseguir enguany.
D'altra banda, pel que fa a les subvencions per desballestament d'embarcacions el Patró Major calero ha explicat que de cara al 2014 es preveu que potser es puguin tornar a plantejar aquestes ajudes que es realitzen amb fons europeus, igual que les vedes.


respostes a "El sector pesquer calero en hores baixes"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,76 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 30
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007