Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El port de l'Ametlla de Mar es renovarà amb un nou passeig i la instal·lació de pantalans per impulsar les empreses nàutiques

15 . Feb, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
3030 reproduccions
La façana portuària de l'Ametlla de Mar veurà, en els pròxims mesos, una important remodelació del moll de ribera –situat davant de l'antiga Confraria de Pescadors– transformant-lo en una zona nàutica per convertir l'espai en un motor econòmic per a la població, donant un impuls a les empreses nàutiques locals.

Aquesta actuació, que compta amb prop de 420.000 euros de pressupost –actualment en licitació– i està inclosa dins el Pla d'Inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat, se situa entre l'esmentat moll i la carretera del port. El nou front marítim comptarà amb la construcció de dos pantalans flotants, que es dotaran de serveis d'aigua i electricitat.

Un dels pantalans estarà situat al moll de ribera per acollir les embarcacions turístiques de lloguer i l'altre al moll de pesca per acollir embarcacions pesqueres, on s'hi traslladaran les barques d'arts menors. En l'espai que es destinarà a les empreses de turisme nàutic podran estar amarrats xàrters o catamarans, embarcacions de vela llatina o per fer submarinisme, o motos d'aigua, per exemple.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, fa valdre la convivència dels sectors pesquers i turístics, i explica que l'actuació dignificarà l'entorn. «Quedarà una zona molt dignificada. Hem pogut veure el projecte i aquestes obres s'han de fer molt bé perquè estem tocant una part molt sensible del nostre municipi, la zona central de la nostra façana marítima, i amb això hem de ser molt curosos» remarca l'alcalde.

Amb aquesta inversió, que hauria d'iniciar-se en les pròximes setmanes, es pretén apostar també pel sector nàutic. «Ja s'està parlant amb diferents empresaris locals, que tenen molt d'interès, per crear un nou pol d'activitats a la façana marítima. Fem una actuació que permetrà que, quan la gent vagi pel nou passeig, vegi que som un poble pescador i turístic» explica el gerent de Ports, Joan Pere Gómez.

En les obres es reordenarà tot l'espai pensant amb nous espais. Així, s'urbanitzarà el tram de passeig marítim entre el moll de ribera, el moll de pesca i la carretera del port, i es crearan noves zones de passeig. Tanmateix, es millorarà la mobilitat amb passos per als vianants i noves voreres, i s'ordenarà la zona d'aparcament.


respostes a "El port de l'Ametlla de Mar es renovarà amb un ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,10 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007