Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El CAP millora l'assistència sanitària amb diversos projectes

30 . Set, 2013 a les 13:31
per otomas a La notícia del dia
2487 reproduccions
Des del CAP de l'Ametlla de Mar s'està treballant intensament per dur a terme diversos projectes per millorar l'atenció sanitària al municipi.
Un dels projectes més destacats és la campanya de detecció de càncer de colon. I és que els usuaris del CAP, majors de 50 anys, rebran en breu una carta als seus domicilis informant-los. De fet, diverses Àrees Bàsiques de Salut ja han dut a terme aquesta campanya, emmarcada en el Programa de detecció de càncer de colon i de càncer rectal al Baix Ebre, hi ara s'encetarà a l'Ametlla i al Perelló.
L'objectiu és detectar el càncer de colon a temps i dotar al pacient d'un tractament més efectiu. Ester Cano, Directora de l'ABS: "quan tenim una lesió al colon o al recte, tant si és benigna com no dóna un sagnat. Moltes vegades aquest sagnat és invisible si no es fa una analítica. Per això, el que es farà és una recollida de femta dels usuaris, la portaran de casa, i la lliurarem al laboratori. Si hi ha sagnat pot indicar varies coses, entres elles la detecció del càncers però per això s'haurien de fer proves posteriors. També cap la possibilitat que siguin qüestions benignes".
Ecografies des del CAP
D'altra banda, des del juliol es fan les ecografies abdominals. Així els pacients no s'han de desplaçar a centres d'altres municipis. I és que poder oferir aquest servei segons el Doctor Manolo Madueño, "es fonamental per poder fer una primera detecció de la patologia i derivar el pacient als especialistes".
A més, des del CAP de l'Ametlla de Mar s'estan realitzant diversos projectes innovadors com l'Ecosentiment, sistema de relació i avisos als usuaris mitjançant email i d'altres formats. A través d'aquest sistema poden rebre els resultats de les analítiques via correu electrònic.
Pel que fa al servei de ginecologia des l'equip directiu del CAP s'està treballant per tornar a recuperar-lo el més aviat possible. Paral·lelament, una altre dels projectes del CAP és intentar que, ben aviat , a través d'un acord amb l'Hospital Verge de la Cinta, un traumatòleg es desplaci al CAP a realitzar visites.
Des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Mari Carme Martí lloa el treball dels professionals del CAP: " Com a regidora de Sanitat, he donar les gràcies  per tot el que s'està fent al CAP, que és molt. Tenen a darrera el suport de la Generalitat i de l'Ajuntament. Nosaltres el que volem és el benestar del pobles i estan fent un treball excel·lent".
A més, des del CAP és realitza una estreta relació amb entitats de lluita contra l'Alzheimer, de suport als malats de fibromàlgia, o amb l'associació de discapacitats del municipi.
Des del Centre d'Atenció Primària també s'ha intensificat la col·laboració  amb el SUM (el Servei d'Urgències Municipal). Un servei que des de fa mesos està a disposició dels malalts crònics i amb problemes de mobilitat.


respostes a "El CAP millora l'assistència sanitària amb dive..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,96 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007