Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Un miler de persones participen en la campanya de cribratge del càncer de còlon a l'Ametlla de Mar

11 . Jul, 2014 a les 09:31
per gfigueres a Ajuntament
2492 reproduccions
En el marc del projecte de cribratge del càncer del còlon destinat a persones majors de 50 anys que s'ha realitzat al CAP de l'Ametlla de Mar, en el qual hi han participat un miler d'usuaris, s'han detectat 103 positius. És a dir, prop d'un centenar de persones  s'han trobat restes de sang a través de la femta, per tant, un 9,1% dels casos. Entre aquests casos s'han detectat 9 lesions canceroses. També s'ha registrat 44 persones amb adenomes de risc mig o alt.  I és que tot i que la població a la qual anava dirigida la campanya era de 2.242 persones, a l'Ametlla de Mar hi ha participat un 50%, segons les dades facilitades pel CAP al mes de maig.
El responsable del CAP de l'Ametlla, el doctor Manuel Madueño, destaca la importància de campanyes com aquestes. "Només que es pugui salvar una persona de sofrir un càncer, aquestes campanyes ja són necessàries", subratlla Madueño.  A més, remarca la necessitat que hi hagi més participació ja que s'ha demostrat que "ha estat un projecte que ha donat bons resultats". De fet, diverses Àrees Bàsiques de Salut ja han dut a terme aquesta campanya emmarcada en el Programa de detecció de càncer de còlon i de càncer rectal al Baix Ebre.
Per la seva part, la regidora de Sanitat de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Mari Carme Martí, subratlla que "aquests projectes són possibles perquè hi ha darrera professionals i institucions que hi donen suport".
D'altra banda, Madueño també ha remarcat l'èxit del servei d'ecografies  d'abdominals del CAP de l'Ametlla, ja que aquest 2014 ja se n'han realitzat més de 300. Un servei destinat no només als usuaris de l'Ametlla de Mar sinó que se'n beneficien els usuaris de Deltebre, l'Aldea, Camarles i l'Ampolla. Així, segons Madueño, s'ha pogut reduir substancialment el temps d'espera dels pacients per realitzar aquesta prova.


respostes a "Un miler de persones participen en la campanya ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,73 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007