Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Comença el servei de traumatologia al CAP

15 . Nov, 2013 a les 13:34
per gfigueres a La notícia del dia
3001 reproduccions
Cada dimarts el Cap del Servei de Traumatologia de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Xavier Móra dóna aquest servei al CAP.
Olga Tomàs
Des de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Ametlla de Mar-Perelló, en el marc de la realització de projectes per apropar i millorar l'assistència als usuaris, s'ha posat en marxa el servei de traumatologia des del CAP de l'Ametlla. "Aquest servei ja és una realitat, ja que des del 5 novembre, el Cap del Servei de Traumatologia de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Xavier Móra dóna aquest servei al CAP. Estem molt satisfets d'haver pogut encetar aquest projecte. De fet actualment, ja s'estan reprogramant les visites des de l'Hospital", Manolo Madueño, Director de comarca i metge del CAP.
Un altre servei que s'ha recuperat al CAP de l'Ametlla és el servei de ginecologia realitzat per una llevadora que està formada per poder realitzar citologies. Aquest servei es realitza els dimecres i dijous al matí.
A més, projecte de detecció de càncer de colon i recte ja s'ha iniciat i molts usuaris ja han rebut les cartes als seus domicilis i han començat a dur les mostres de femta al cap per al d'analitzar-les.
També, des del juny des del CAP de l'Ametlla de Mar es realitzen ecografies. Un servei que segons el doctor Madueño "funciona molt bé, i ha fet baixar la derivació a especialistes en un 90%, evitant el desplaçament dels pacients a l'Hospital".
Maria Ferré, Directora Servei d'Atenció Primària explica el marc i objectiu global d'aquestes serveis incorporats a l'ABS de l'Ametlla de Mar- Perelló: "Aquests projectes s'emmarquen en el Pla de Salut del 2011-15 que tenen com a objectiu millorar la resolució des de l'atenció primària. Aquests projectes permeten formar metges de família i que esdevinguin experts en diferents àmbits. Un exemple clar és el servei d'ecografia de l'Ametlla".

Pel que fa a altres projectes en els quals s'està treballant amb Coordinació amb l'Hospital Verge de la Cinta, Ferré, ha remarcat el relacionat amb la Hipertròfia Benigna de Pròstata  que es preveu que s'enceti al gener del proper any. Aquest projecte consisteix en el seguiment pel metge de família amb coordinació amb el servei d'urologia de l'hospital dels pacients. Així només es derivaran al especialista casos molt concrets. A més el metge de família podrà realitzar consultes virtuals amb el metge especialista que estarà en permanent contacte amb l'ABS.
Un altre projecte amb el qual s'està treballant és l'hospitalització a domicili que es preveu que s'enceti el primer trimestre del 2014. Per tant, es realitzarà un seguiment a domicili a través d'un grup de coordinació entre membres de l'Hospital i del CAP que seguiran els casos de malalts crònics, per exemple, casa per casa.
Finalment, destacar el projecte de pacients crònics complexos, com és la insuficiència cardíaca, que consistirà en que el metge i infermera del CAP faran un seguiment personalitzat a través de visites al CAP i també per via telefònica de l'evolució del pacient. Un projecte pilot que també es realitza a Tortosa, al Temple i Amposta.


respostes a "Comença el servei de traumatologia al CAP"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 675,61 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007