Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Bones perspectives en l'inici de campanya de tonyina roja

23 . Mai, 2014 a les 08:32
per gfigueres a La notícia del dia
2753 reproduccions
Entre diumenge al migdia i la matinada de dilluns, sempre que les condicions climatològiques no ho impedeixin, es donarà el tret de sortida a una nova campanya de pesca de la tonyina roja a càrrec dels sis vaixells d'encerclament tonyinaire que tenen la seva base al port de l'Ametlla de Mar i que signifiquen el total del sector tonyinaire català.
A més d'aquestes sis embarcacions, els dos grups empresarials predominants, Grup Balfegó i Fuentes e Hijos, han arribat a acords per adquirir els drets de captura de diverses embarcacions franceses, algunes d'elles amb les quals també compartiran període de pesca, a més d'altres drets de quota de pescadors de la zona d'Andalusia i el País Basc.
Pel que fa al Grup Balfegó, les barques pròpies i les que tenen acords comercials amb el grup, La Frau II, Tio Gel II, Gepus i Leonardo Brull, tenen una quota de captura de 470 tones aproximadament, a la que s'afegirà la quota de cinc vaixells francesos més que els acompanyaran en la campanya, i els drets de captura de cinc vaixells més adquirits a França, quota a la que s'han d'afegir 113 tones que corresponen als vaixells palangrers del port de Carboneras a Almeria i 220 tones més dels pescadors amb esquer viu del País Basc. En total, el Grup Balfegó podrà capturar 1.435 tones de tonyina, les quals posteriorment seran traslladades a les gàbies que el Grup Balfegó té a la costa de l'Ametlla de Mar.
Pere Vicent Balfegó, copresident del Grup Balfegó explica que, "les previsions són bones, ja que sabem que a l'estret els pescadors de línia van acabar amb la quota en un parell de dies, mentre que de les quatre almadraves, tres ja l'han exhaurit i una està a punt de fer-ho. Això ens dóna a entendre que hi ha molt de peix i que podrem complir amb la quota. Esperem que la campanya sigui curta com la dels dos anys anteriors".
Pel que fa al Grup Fuentes e Hijos, les dos embarcacions amb seu a l'Ametlla de Mar tenen una quota de 238 tones i en aquesta ocasió seran acompanyades per sis vaixells francesos que incrementaran la quota en 584 tones, a les que també s'hauran d'afegir els drets de diversos vaixells palangrers de Múrcia, Andalusia i Blanes. En total, podran capturar 836 tones.
L'ICCAT permet unes captures de tonyina al Mediterrani de 13.400 tones, de les quals 2.504 pertanyen a l'estat espanyol, el qual les reparteix entre les diferents modalitats: el cerc, les almadraves, l'esquer viu, el palangre de mà, la canya i la línia, a més de dedicar una petita quantitat de la quota a la pesca recreativa i la pesca artesanal.
Pel que fa al cerc català, la quota total de captures és de 716 tones. L'any passat es va produir un petit increment de 100 tones en la quota destinada a l'estat espanyol, el qual va obrir una petita quota de 40 tones a les embarcacions tradicionals del Mediterrani. Això va fer que algunes petites embarcacions, entre elles prop d'una desena de l'Ametlla de Mar, es van acollir a aquesta pesquera i poguessin capturar una sola tonyina.


respostes a "Bones perspectives en l'inici de campanya de to..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,29 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 156
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007