Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El ple aprova per unanimitat revisar l'últim contracte amb Aqualia

24 . Ago, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1320 reproduccions
El ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va aprovar per unanimitat, aquest dimecres al migdia, la revisió del contracte entre el consistori i l'empresa Aqualia, concessionària de l'abastament d'aigua a la població, per tal de renegociar el model de retribució actual garantint així l'equilibri econòmic de les arques municipals.

L'any 2004, l'Ajuntament va firmar un contracte amb la concessionària del servei d'aigües, fins a l'any 2030, en el que s'acordava un model de retribució de 0,70 euros per m³. Cinc anys més tard, el 2009, l'anterior equip de govern va aprovar un canvi i es va passar a un model dinàmic, que oscil·lava entre l'1 i 1,50 euros per m³, arribant als 1,60 euros actuals.

És a dir, es van incrementar les retribucions que rep Aqualia. A més, els riscos que l'empresa havia d'assumir fins al 2030 pel servei d'abastament d'aigua, ara els assumeix l'Ajuntament. En conjunt, això suposa un deute que s'eleva als 3.170.000 euros. Una xifra que des de l'actual equip de govern veuen injustificada.

S'ha fet «un pas de gegant en poder aconseguir la unanimitat de tot el plenari», ha destacat l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni (ERC), que ha recordat que «segons els informes i auditories que s'han fet en els darrers mesos, no és just que el municipi hagi de suportar aquesta càrrega econòmica tan important».

A partir d'aquí, l'Ajuntament iniciarà el procediment de revisió del contracte. Es redactarà un informe de Secretaria que s'enviarà a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè emeti un dictamen vinculant, que determini la modificació del contracte del 2009 com a nul·la i posi en vigència el contracte del 2004.

El govern estima un estalvi d'entre 2.000 i 3.000 euros per persona els pròxims 12 anys, que seria un estalvi al voltant dels 3 milions d'euros. El primer tinent d'alcalde, Antonio Espuny (Compromís per la Cala), ho considera «una quantitat molt important d'estalvi per les famílies del poble», i per l'Ajuntament «serà una possibilitat d'intentar començar a fer inversions».

Des de l'oposició també donen suport a què s'iniciï la revisió del contracte amb Aqualia. El portaveu del PDeCAT, Joan Pere Gómez, ha argumentat el vot a favor per «afavorir l'Ajuntament i sobretot els ciutadans, estalviant-nos aquests 3 milions d'euros. Fiscalitzem l'equip de govern, però també donem suport en projectes constructius».

Per la seva part, el portaveu de Plataforma Calera, Joan Font, creu que és molt important  aquesta revisió del contracte «perquè perjudica greument els interessos de l'Ajuntament» i per tant del poble.  «Estem d'acord en iniciar aquest procediment d'ofici per revisar els acords de les juntes de govern del 2009, amb la finalitat que declarin la seva nul·litat», subratlla.respostes a "El ple aprova per unanimitat revisar l'últim co..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,62 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 75
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007