Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Reagrupament

19 . Oct, 2010 a les 11:36 | 00:02:43
per otomas a La notícia del dia
3006 reproduccions
Divendres 15 d'octubre es va presentar a la sala d'actes de l'ajuntament l'associació Reagrupament independentista. A la presentació van assistir Lluïsa Sanabra i Ricard Cabré, candidats al Parlament per Tarragona a les eleccions del 28-N. En el seu ideari, expliquen, l'associació neix com a resposta a la necessitat que es posin la independència i la regeneració democràtica com a elements prioritaris a la política catalana. Es tracta, diuen, d'un grup de persones disposades a treballar per aconseguir la llibertat del poble català, deixant de banda les ideologies de dreta i esquerra per prioritzar la llibertat. Consideren, en definitiva, que la supervivència de Catalunya com a nació, el progrés i el benestar només es poden aconseguir amb la independència perquè, raonen, quan una nació és lliure té estat i constitució no pas un estatut ja que aquest no permet ser la llei sobre la que la nació pugui plantejar la construcció del seu futur lliure.

Voluntat catalana
D'altra banda, creuen que la independència depèn únicament de la voluntat del poble català perquè esdevenir un estat és la decisió sobirana que pren el Parlament de Catalunya quan la majoria dels diputats  escollits democràticament diuen Sí a la Catalunya Estat. Lluïsa Sanabra ens convida a la reflexió perquè, diu, milers de vots poden canviar la història del nostre poble. "Si us plau, una reflexió a tot el poble de Catalunya. Ara hi ha unes eleccions molt importants. Demanem que el poble voti la independència. Milers de vots poden canviar la història del nostre poble per sempre. Ens calem estructures d'estat per sortir-nos de la crisi. Penseu que ara mateix, si ens quedessin tots els diners que generen els nostres impostos, seríem la tercera o quarta regió d'Europa  en diners per habitant. És urgent votar per una tendència independentista". Ricard Cabré parla dels beneficis per a Catalunya de la independència. "Són de dos tipus. Un de caire de pell, de sentiments. Estem convençuts que volem un estat propi per deixar de tenir aquests ismes. Sempre dic que jo no vull ser catalanista sinó català. Vull tenir capacitat d'anar a les Nacions Unides amb un estat propi, vull tenir seleccions, ambaixades reals... I tenim problemes d'atur, crisi, immigració. Això sense un estat propi no es pot aconseguir de cap manera i els 22.000 mil milions d'euros d'aquest estat propi ens ajudarien a retenir i solucionar mols problemes. Ara bé, volem ser catalans no només per l'economia sinó per sentir-nos catalans de ple dret, lliures i formant part de la Comunitat Europea amb un estat propi".

3500 persones
En menys d'un any, s'han reagrupat 3.500 persones que treballen de forma comuna per portar els dos eixos bàsics de l'associació, independència i democràcia al Parlament de Catalunya. A més, des de la publicació a l'Avui de l'article del líder de Reagrupament, Joan Carretero, Patriotisme i Dignitat el juny de l'any passat, expliquen a la seva pàgina web, Reagrupament ha treballat fermament en fer pedagogia de la independència, però sobretot, en explicar un camí per arribar-hi.respostes a "Reagrupament"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,31 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 81
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007