Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els pescadors de l'encerclament noten millora en la mida i el preu de la sardina i el seitó

21 . Ago, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1690 reproduccions
Els pescadors de l'encerclament estan notant, aquesta temporada 2017, un repunt en les captures i el preu del seitó i la sardina. Fins al moment, i encara a falta de quatre mesos perquè comenci la veda, han arribat a la llotja del Port de Tarragona un total de 443.000 quilos de sardines i 1.660.000 quilos de seitons. 

Segons la Confraria de Pescadors de Tarragona, són xifres positives no tan sols per la pròpia quantitat que s'ha recollit, que és superior en comparació a altres anys, sinó també per la mida de les peces. 

A banda de l'augment del volum de pesca, el preu també està respectant al sector. L'any 2016, la mitja de les sardines va arribar a 1,16 euros el quilo i la del seitó a 0,97 euros.  Enguany, en canvi, el quilo de sardines s'està pagant a una mitja d'1,51 euros i la dels seitons a 1,02 euros, el qual ha millorat en menor mesura. 

En aquest sentit, Miquel Brull, president de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar i patró d'una barca de l'encerclament, considera que cal ser prudents a l'hora de fer les valoracions, ja que els preus pugen i baixen segons la temporada, i que s'ha de tenir en compte que el seitó és la base més important de les captures. 

«El començament de l'any va ser bo, després van venir dos mesos que va baixar pel llapó i ara des del juliol s'han tornat a recuperar les captures. Sí que és cert que el peix és més gros que l'any passat, sobretot el seitó, però els preus segueixen sent baixos» ha afegit Brull.

Tot i que la mida dels seitons i les sardines enguany ha millorat, els pescadors tarragonins segueixen reclamant un estudi biològic per saber l'estat del mar. Segons Miquel Brull, «la Generalitat ja ens va dir que estava pressupostat, que ho havien tret a concurs i que hi havia algunes empreses interessades. No sabem si s'ha començat però jo crec que no, ja que en la darrera reunió a Barcelona no se'ns va comunicar res, més enllà de dir-nos que ja sabien l'empresa que ho faria». 

El sector de l'encerclament tarragoní farà veda durant dos mesos a partir del 22 de desembre.


respostes a "Els pescadors de l'encerclament noten millora e..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 733,75 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 105
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007