Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'arrossegament torna a la mar amb descens de captures i augment de preus

11 . Jul, 2017 a les 17:10
per drodriguez a La notícia del dia
2150 reproduccions
Les 20 barques del sector de l'arrossegament del port de l'Ametlla de Mar, van sortir a la mar el passat 3 de juliol, després de dos mesos amarrades per aturada biològica. Durant la primera setmana d'activitat, les barques caleres han capturat 26.900 quilos de peix, el que significa una disminució de 5.100 quilos de peix, respecte als 32.000 quilos capturats la primera setmana d'activitat de l'any 2016. 

Tot i que de manera aïllada, s'han incrementat captures d'espècies com l'escamarlà, el descens de captures en la major part d'espècies ha estat considerable i generalitzada. El lluç però, una de les espècies bàsiques de les captures al port calero, és de les que més s'ha ressentit.

Miquel Brull, president de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, apunta que aquest descens és degut a «les baixades i neteges que van fer del riu, ja que ha fet marxar el peix blau i darrere del peix blau, marxa el lluç». A més, segons Brull també ha provocat aquesta disminució «les barques que van arrossegar les gàbies de tonyines davant de la nostra mar durant cinc o sis dies, a l'espera de fer el traspàs a la granja». «No és massa normal que a Tarragona s'agafi lluç i aquí no se n'agafi cap. El peix l'ha despatxat algú» assegura el president.

En canvi, aquesta manca de captures no ha evitat que els preus hagin anat molt a l'alça, ja que el preu mitjà per quilo de peix s'ha situat en 7 euros, quan l'any passat durant els primers dies va ser de 5,3 euros. 

Així per exemple, veiem espècies com el pop blanc que van 5 euros/quilo més cars que l'any passat, el lluç 3 euros/quilo més car, el rap, 2 euros més, la peluda 1,5 euros més i el moll a més d'1 euro de diferència, respecte a la primera setmana d'activitat de l'any passat.


respostes a "L'arrossegament torna a la mar amb descens de c..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,72 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 71
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007