Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El sector pesquer de l'encerclament en situació límit

30 . Mar, 2012 a les 12:34
per gfigueres a La notícia del dia
2583 reproduccions
El sector pesquer de l'encerclament de l'Ametlla de Mar i en general de tota la costa tarragonina ha entrat en situació d'alarma pel constant descens de les captures que s'han produït en els darrers anys, tant pel que fa a la sardina com al seitó.

Així, després de l'aturada biològica de dos mesos habituals i del primer mes d'activitat des que es va iniciar la temporada el passat 19 de febrer, el descens de les captures i per tant també del volum de negoci, ha estat extremadament important.

Segons dades de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla, l'activitat d'aquest primer més de treball al sector de l'encerclament calero ha suposat unes captures globals de les set barques caleres de 11.485 quilos de sardina i 34.403 quilos de seitó, captures un 68'70% inferiors a l'any passat en el cas de la sardina i d'un 62,65% pel que fa al seitó. Estem parlant de quasi una tercera part respecte al mateix període de 2011, percentatges que evidentment també es donen en quant al volum de negoci, donat que aquest any la facturació ha estat de 11.768 euros pel que fa a la sardina, un 77,48% menys que l'any passat i en el seitó de 50.488 euros, un 77,66% menys que l'any anterior.

A la reducció de captures, s'hi ha d'afegir a més una disminució del preu del peix del 28% en la sardina i del 44,18% en el seitó.

Si al damunt d'aquestes desoladores xifres, afegim l'increment del preu del combustible, tal com explica el Patró Major de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, Janet Llambrich, aquesta situació ha portat el sector al límit. Segons Janet Llambrich, "el peix blau davant de la Cala s'ha perdut i no el trobem enlloc del Cap de Salou en avall. Només trobem peix jove. És una cosa preocupant, ja que suposa agafar menys de la meitat de l'any passat. Agafem peix jove però el gros no sabem on està, ni aquí ni a Tarragona. Una altra cosa preocupant és la pujada del preu del gasoil, ja que fa pràcticament un més i mig que es pesca i afecta a les butxaques, ja que els mariners pràcticament no han portat un euro a casa".

Tant és així, que la confirmació de les males previsions que es vénen produint en els darrers tres anys, han portat a la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar a demanar una reunió urgent amb la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya per mirar de trobar solucions.


respostes a "El sector pesquer de l'encerclament en situació..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 672,80 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007