Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El mal temps marca l'inici de la temporada de la llum

07 . Mar, 2011 a les 13:13 | 00:01:47
2751 reproduccions
Després de dos mesos de veda les barques de la llum van tornar a la mar a meitats del passat mes de febrer. Com cada any aquesta parada biològica ha servit per repoblar la sardina i el seitó de cara a la següent temporada. D'altra banda, s'han revisat les embarcacions per posar-les a punt.

Els llumaires van començar a treballar i el temps no els va acompanyar, recordem el temporal que va tenir lloc a finals del mes de febrer. Els dies que fa bon temps repercuteix positivament en les captures de sardina i seitó. Tot i això, des del sector es lamenta el preu al que va el peix.

"De moment amb la tonada a la mar el temps no ens ha acompanyat. Des del sector també lamentem el preu. Hi ha dies bons en els quals es paga entre 30 i 50 euros el seitó gros i la sardina a 17 i 18. Però hi ha altres dies que es paga el peix a preus molt baixos", va explicar Joan Llambrich, és el Patró Major de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar.

Un altre front obert del sector és el preu del gasoil. Amb el conflicte libi el preu del de cru ha incrementat de manera considerable. De fet, cada vegada costa més euros omplir els dipòsits. Recordem que el passat 3 de març el preu de la gasolina va arribar a 1,3 euros el litre.
Malgrat tot, cal ser optimista ja que de moment la mida del peix sembla que es millor que la temporada passada. Per tant, segons LLambrich aquesta és una bona notícia pel sector que espera fer una millor temporada.


respostes a "El mal temps marca l'inici de la temporada de l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,73 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 105
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007