Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El sector de l'encerclament torna a la mar

24 . Feb, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1328 reproduccions
Els pescadors de peix blau de Tarragona van tornar a sortir a la mar aquest passat diumenge a la nit, després de dos mesos d'aturada biològica, que va començar el dia 22 de desembre. Amb una setmana de treball superada, els mariners veuen com, tot i realitzar captures, el peix que pesquen és jove i comercialment no té bons preus al mercat.

És la síntesi de la tornada a l'activitat d'un sector tocat. Els armadors van cobrar a finals d'any els diners pendents de l'anterior veda, però només 15 dies. Tot i les reclamacions als governs català i espanyol, la realitat és que ja fa tres anys que els armadors no veuen pràcticament ni un euro durant la parada que estan obligats a fer.

Una setmana abans de començar la temporada de l'encerclament, els capítols de les confraries de pescadors de les Terres de l'Ebre van reunir-se amb el director general de Pesca, Sergi Tudela. D'entre els temes tractats, va destacar que pròximament s'iniciarà l'estudi biològic per determinar les causes de la davallada de les captures i de la mida del peix.

«Està bé que es faci un estudi de tot el litoral, però haurien d'incidir una mica més a la zona del Delta, per esbrinar més bé per on comencen les malalties. Anava pel tema del canvi climàtic, per la pujada de la temperatura de l'aigua, però tot el Mediterrani no està igual com nosaltres, nosaltres estem molt més malament que altres llocs» va subratllar el patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Miquel Brull.

La Comissió Europea obrirà pròximament una convocatòria general de projectes per millorar el coneixement de les espècies del Mediterrani, i està previst que dins d'aquesta s'hi inclogui un estudi específic sobre el litoral tarragoní.


respostes a "El sector de l'encerclament torna a la mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 663,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007