Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Vandellòs II ja ha enviat la documentació per demanar més anys de vida

06 . Jul, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1438 reproduccions
L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) va remetre ahir al Ministeri d'Energia la documentació tècnica necessària per a una possible renovació de la seva llicència d'explotació de la instal·lació, que expira el 2020. La intenció de la societat energètica és realitzar el mateix procediment l'any vinent per a Ascó, on la seva concessió d'operativitat acaba un any després.

Vandellòs II complirà el mes vinent 30 anys de la primera recàrrega de combustible i a finals d'any la primera connexió a la xarxa, encara que l'operació comercial no va començar fins tres mesos més tard. Malgrat els seus anys d'activitat, ANAV considera que està preparada per mantenir-se en activitat i per això han iniciat els tràmits per poder seguir produint electricitat.

La decisió de demanar una nova sol·licitud és un pas que haurà de fer Vandellòs II abans del 31 de març de 2019, data límit perquè el Govern central estudiï la proposta de continuïtat de la planta. Així, la central segueix els passos de la d'Almaraz, a Càceres, que va fer el mateix el passat 7 de juny.

A diferència d'Ascó, Vandellòs II té encara capacitat de magatzem de residus i en cas de necessitat es podria recol·locar la càrrega de combustible gastada per introduir la que es vagi consumint en anys posteriors. En les centrals d'Ascó I i II, l'autorització de deu anys expira el setembre de 2021, mentre que per a Vandellòs II la caducitat és el juliol de 2020.

Recordem que el govern espanyol va publicar ordres ministerials, al juny, per les quals concedia més temps a les nuclears per a la sol·licitud de la renovació de la seva llicència d'operació, amb el que comptaran amb més termini per conèixer la planificació energètica nacional i optar, si ho consideren oportú, a demanar una nova llicència.


respostes a "Vandellòs II ja ha enviat la documentació per d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,68 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 248
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007