Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Vandellòs II afronta una sanció per incomplir les normes contraincendis, que pot oscil·lar entre 60.000 euros i 3 milions

15 . Mar, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1567 reproduccions
La central de Vandellòs II està pendent la comunicació d'una sanció del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per no haver realitzat les reformes necessàries per acomplir la normativa de seguretat nuclear contraincendis aprovada el 2013.

El CSN pot aplicar una sanció greu, de tres milions d'euros, o una sanció lleu, de 60.000 euros. Segons informa El Economista, la direcció de la central va aplicar mesures per esmenar diversos dels incompliments, però en altres, que exigien modificar el disseny de la instal·lació, no hauria avançat prou.

Quan va concloure el termini, el passat 31 de desembre, la planta encara tenia gairebé una vintena d'actuacions pendents d'escometre, i així li ho hauria notificat al CSN, sol·licitant una pròrroga per executar els treballs.

Per altra banda, fa un mes que cada divendres els treballadors de les centrals d'Ascó i Vandellòs es concentren per demanar més garanties en els llocs de treball dels empleats d'empreses contractistes de les centrals, després que s'hagin produït diversos acomiadaments.

Dimecres passat, es va celebrar una assemblea on es va decidir portar aquestes mobilitzacions fora de les nuclears, i s'han iniciat els tràmits per dur a terme aquestes protestes. En la reunió, també va quedar constituïda la Taula permanent de coordinació sindical, que es preveu reunir dos cops al mes.

Els seus membres sol·licitaran una trobada amb els responsables de l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs per tal d'expressar-los el malestar existent i demanar solucions. Hi ha una trentena d'empreses subcontractades per les dues centrals, amb més d'un miler de treballadors.


respostes a "Vandellòs II afronta una sanció per incomplir l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 150
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007