Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Resposta massiva en la primera jornada de vaga de les empreses auxiliars de les nuclears d'Ascó i Vandellòs

13 . Jun, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1521 reproduccions

Els treballadors subcontractats per empreses auxiliars de les nuclears d'Ascó i Vandellòs fan avui jornada de vaga i mantenen també la que hi ha prevista pel dia 20 de juny, si no hi ha avenços en les negociacions.

La primera jornada de vaga convocada s'està desenvolupant sense incidents i està tenint una resposta massiva. Segons han informat els sindicats, la vaga ha tingut un seguiment del 100% en el torn de matí, que s'allargarà durant 24 h.

CCOO i UGT han apuntat que la direcció de l'ANAV, que gestiona les centrals nuclears catalanes, s'ha negat a reformular el seu posicionament i que no ha entrat a definir algunes de les matèries recollides al principi d'acord de dimecres passat.

Un dels punts principals era la creació d'una comissió formada per ANAV, els representants sindicals i la coordinació de les empreses auxiliars perquè es garantissin les condicions laborals dels treballadors i la correcta aplicació dels convenis.

Segons els treballadors, cada cop que surt la licitació per a la renovació de les empreses, s'intenta abaratir costos i s'acaba implicant als treballadors. Això repercuteix en què les noves empreses intenten no subrogar-los.

En el preacord també s'incloïa la necessitat de limitar l'entrada d'empreses multiservei, que les empreses respectin els convenis sectorials, i que es prioritzi la contractació de treballadors acomiadats per als períodes de recàrrega.

«La majoria del que demanem estava reflectit en aquest preacord, però explícitament no estava en paper. La gent vol que se signi i que no hi hagi lloc a dubtes. Però és important que hàgim negociat directament amb ANAV», diu el delegat sindical d'UGT, José Antonio Baelo.

El procés de vaga afecta uns 1.400 treballadors, d'una cinquantena d'empreses auxiliars que treballen per ANAV.

El BOE publica l'ampliació del termini de renovació de Vandellòs II i Almaraz


El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat, i per tant ja ha entrat en vigor recentment, les autoritzacions per a l'ampliació del termini de renovació de les explotacions de les centrals nuclears de Vandellòs II, i d'Almaraz a Extremadura.

Amb aquesta ordre el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, es permet que les empreses d'ambdues centrals, comptin amb més temps per decidir sobre la renovació de llicència.

Pel que respecta a la de Vandellòs II, l'autorització tindrà efecte a partir del 26 de juny de 2010, amb una validesa de 10 anys. El titular podrà sol·licitar una nova autorització de l'explotació en el termini màxim de dos mesos a comptar des de la data d'aprovació del Pla d'Energia i Clima.


respostes a "Resposta massiva en la primera jornada de vaga ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,61 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 120
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007