Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La «Nauticopesquera», pionera a Catalunya amb l'estrena d'un simulador de navegació

18 . Mar, 2016 a les 12:18
per gfigueres a La notícia del dia
1685 reproduccions
L'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, amb seu a l'Ametlla de Mar, és el primer centre educatiu de la Generalitat que compta amb un simulador de navegació. Aquest dijous a la tarda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, acompanyada del director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, i de l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha inaugurat la posada en funcionament d'aquest simulador.
Amb l'adquisició d'aquest simulador l'Escola es posa al dia amb els requeriments dels convenis de l'Organització Marítima Internacional, que demana l'ús d'aquests aparells en la formació per a l'obtenció de les titulacions i els certificats. A la vegada, aquesta eina permetrà un seguiment més acurat del procés formatiu de l'alumne per part del professor i adquirir experiència per part dels alumnes, sense utilitzar equips reals.
"Estem apostant per posar a l'abast dels futurs professionals del sector, els millors recursos formatius, els de més qualitat, perquè tinguin tota la capacitat d'afrontar els reptes i necessitats" ha explicat la consellera Serret destacant que el simulador serà una peça clau per afrontar el futur del sector pesquer i marítim.

Millora en la qualitat de l'ensenyament i la seguretat
El simulador s'utilitzarà per a la formació dels alumnes dels cicles formatius dels cursos d'especialitat marítima que s'imparteixen al llarg del litoral català. La part teòrica es realitzarà en el port d'origen i les pràctiques amb el simulador es realitzaran a l'Ametlla de Mar. Es preveu que uns 400 alumnes per any es formin amb el simulador.
Amb aquest equipament es podran realitzar exercicis en diversos ports geogràficament allunyats de l'Escola, es podrà operar amb diferents tipus de vaixells, i es podrà treballar en situacions com la navegació amb mal temps, o amb tràfic dens. El director gerent de l'Escola, Frederic Valls, remarca la millora que suposarà en la qualitat de la formació perquè "al simulador podem recrear les rutes que fan els vaixells en la realitat i d'aquesta manera preparar els estudiants amb les navegacions quotidianes".
A tall d'exemple, asseguren que un dia d'entrenament en un simulador equival a 6 dies de navegació. Els alumnes que treballin amb aquest simulador i superin els criteris d'aprenentatge, se'ls lliurarà els certificats professionals relacionats amb la marina mercant.
El cost total ha estat de 198.001,20 euros i s'ha adquirit amb diners generats per la mateixa Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya. En un pròxim futur, està prevista la compra d'un simulador de cambra de màquines, per tal que se'n puguin beneficiar els alumnes que estan cursant els cicles d'aquesta temàtica. La intenció, diuen, és no parar d'innovar en la formació nàutica.


respostes a "La «Nauticopesquera», pionera a Catalunya amb l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 711,04 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 190
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007