Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament justifica uns ingressos pendents de 30,44M€ i un deute de 26,58 M€

05 . Jun, 2014 a les 15:38
per gfigueres a La notícia del dia
2529 reproduccions
El deute total de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar a data d'avui puja a 26'58 M€. Ni més ni menys. Així de taxant ha estat la informació facilitada aquesta setmana per l'equip de govern als portaveus dels grups municipals de l'oposició, i avalada pels Serveis d'Intervenció Municipals i La Cala Gestió.
D'aquesta manera l'equip de govern de CiU a volgut tallar de soca i arrel les diverses especulacions que sobre el deute municipal, havien fet diversos partits polítics a través de les seves intervencions en els mitjans de comunicació locals o amb la publicació de butlletins d'informació propis.
En una reunió mantinguda dimecres a la tarda, l'equip de govern va donar tota la informació facilitada pels serveis d'intervenció municipals i La Cala Gestió sobre  l'estat actual de l'economia municipal, de la qual es desprèn que a hores d'ara el deute de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar és de 26,58 M€, mentre que el que l'Ajuntament te pendent d'ingressar, sumat a l'efectiu que hi ha en caixa i al valor de les parcel·les i altres actius patrimonials, puja a 30,44M€.
D'aquesta manera a data d'avui, la diferència entre els ingressos i les despeses de la corporació, es d'aproximadament 3,84 M€ a favor de l'Ajuntament.
Segons Antoni Montagut, regidor d'Economia i Hisenda, "estem d'acord que l'import del que ens deuen a l'Ajuntament no ho hem de cobrar tot ara, però també està clar que tampoc hem de pagar avui tot el que devem. L'avantatge amb el que juguem es que si la situació econòmica global millora, els actius patrimonials que tenim es revaloritzaran i els podrem vendre a millor preu. De totes maneres, el nostre pla d'actuació contempla poder fer front al deute sense refiar d'aquests actius patrimonials" .
Deute
Pel que fa al deute, l'Ajuntament contempla dins d'aquests 26,58 M€, els 18,83 M€ de l'endeutament bancari, a més dels 3,18 M€ que estan pendents de pagament en factures a proveïdors i dels 4,57 M€ de la residència per a la gent gran, import que encara no ha vençut, però que s'ha decidit incloure igual.
Ingressos
D'altra banda, en l'apartat dels  30,44 M€ d'ingressos, figuren  els 11'30 M€ pendents de cobrament, que corresponen al conveni Marina Sant Jordi, a rebuts de recaptació d'exercicis tancats i al s presents de 2014 i al cànon d'Aqualia d'urbanitzacions.
Aquí s'ha de sumar també l'1,2 M€ que hi ha actualment de liquiditat en caixa i l'1.13 M€ que l'Ajuntament va avançar en concepte d'urbanització del sector 22b1 per tal de que els propietaris no ho haguessin de fer davant l'actual situació econòmica, els quals es recuperaran quan s'impulsi tot el sector.
També hi ha que comptabilitzar els actius patrimonials dels quals disposa l'Ajuntament a hores d'ara repartits per tot el terme municipal, els quals s'han valorat segons les estimacions de mercat actuals, però que amb l'arribada d'una  recuperació econòmica, poden revaloritzar-se. Estem parlant de 16,80 M€.
Estem parlant del 10% d'aprofitament mig en plans parcials amb parcel·les a 3 Cales 2ª fase, Sant Jordi, Sectors K i O i sector 22b1, a més d'habitatges que encara queden per vendre als pisos del carrer Goya, places a l'aparcament municipal i la parcel·la hotelera a la 2ª fase de Tres cales.


respostes a "L'Ajuntament justifica uns ingressos pendents d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 722,75 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 211
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007