Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El nou impost de les nuclears deixarà fins a 12 MEUR anuals a l'àrea d'influència d'Ascó i Vandellòs

03 . Mai, 2017 a les 17:20
per drodriguez a La notícia del dia
1558 reproduccions
El nou impost de les nuclears, impost sobre el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custòdia i emissió d'elements radiotòxics, deixarà un 20% de la recaptació, uns 12 milions d'euros anuals dels 60 milions que el Govern preveu obtenir amb la nova taxa, a les àrees d'influència de les centrals d'Ascó i Vandellòs.

La primera remesa arribarà al territori a principis del 2018. És per aquest motiu, que el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, s'ha trobat amb els Consells Comarcals de la Ribera d'Ebre i el Baix Camp, així com els delegats del govern del Camp i l'Ebre, per constituir un grup de treball que gestioni projectes estratègics per millorar la competitivitat.

Els diners aportats serviran per impulsar el territori amb noves inversions, però també a projectes de millora de la seguretat i la prevenció dels riscos nuclears. Salvadó explica que en la reunió també s'han concretat aspectes del nou reglament de l'impost que s'ha d'aprovar abans de finals d'any.

«És una xifra molt significativa que cal gestionar de forma estratègica, no des de la lògica de la repartidora per acontentar a l'administració local, sinó impulsant projectes de caràcter estratègic que reactivin en les línies que consensuïn les administracions i que poden donar un impuls econòmic de fons als territoris afectats», ha dit el secretari d'Hisenda.

Les actuacions que es prioritzaran seran les que s'impulsen en els municipis d'influència de les centrals d'Ascó i Vandellòs, com ara l'Ametlla de Mar. L'alcalde de la població, Jordi Gaseni, ha celebrat l'aprovació d'aquest impost que revertirà al territori i creu que servirà per pal·liar els greuges històrics de l'Ebre respecte a la resta del país.

«L'arribada d'aquests 12 milions d'euros anuals és vital perquè poguéssim generar infraestructures i poder tirar endavant en un territori on fan falta moltes coses i, sobretot, amb la idea que siguin diners invertits en projectes útils que puguin fer que el territori tingui futur», ha comentat l'alcalde.

El nou reglament haurà de ser aprovat a finals del 2017, ja que els primers diners de l'impost arribaran a principis del 2018 –els corresponents a la segona meitat d'enguany–. Des del govern justifiquen que no es creïn dues unitats de treball, perquè cal impulsar projectes de planificació territorial i de país amb aquests nous recursos.


respostes a "El nou impost de les nuclears deixarà fins a 12..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 739,57 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007