Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Tribunal Constitucional suspèn l'impost nuclear

29 . Abr, 2016 a les 12:52
per gfigueres a La notícia del dia
1114 reproduccions
Aquest dimecres a la tarda, el TC ha declarat inconstitucionals i nuls diversos articles de la Llei aprovada pel Parlament català que preveia la creació d'un impost sobre la producció d'energia elèctrica d'origen nuclear. Els magistrats donen així la raó al govern espanyol, considerant que l'impost vulnera la llei de finançament autonòmic perquè recau sobre un fet imposable gravat per l'Estat.
Un anunci que cau com un poval d'aigua gelada als municipis de l'entorn de les centrals catalanes, que veuen com se'ls priva d'uns recursos 'imprescindibles' i 'necessaris' per impulsar amb 'urgència' el desenvolupament i la diversificació econòmica. Els ajuntaments pròxims a les centrals d'Ascó i Vandellòs, com ara l'Ametlla de Mar, s'havien de repartir anualment uns 5 milions d'euros, per preparar i reforçar el teixit productiu del territori un cop les centrals deixin d'operar.
L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, lamenta l'anul·lació de l'impost nuclear per part del TC, perquè "estava molt ben muntat". "Per primera vegada això no era una repartidora" explica l'alcalde perquè "es tractava de plantejar on havien d'anar aquests diners i que realment fossin útils per crear les infraestructures necessàries" en els municipis de les àrees nuclears.


respostes a "El Tribunal Constitucional suspèn l'impost nucl..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 656,58 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 195
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007