Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'alcalde aposta per un altre repartiment del nou impost nuclear

03 . Mar, 2016 a les 14:07
per gfigueres a La notícia del dia
1136 reproduccions
Després que el consell d'alcaldes de la Ribera d'Ebre demanés per a aquesta comarca dues terceres parts del 10% del nou impost nuclear que s'ha de destinar a les zones d'influència nuclear de Catalunya, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha manifestat el seu desacord amb la reivindicació que plantegen els alcaldes riberencs.
En concret, demanen que el 66,6% dels diners que arriben al territori es destinin a la comarca, ja que Ascó té dos reactors, i que el 33,3 restant sigui per a la zona nuclear de Vandellòs, on hi ha un únic reactor en funcionament. Aquesta és la premissa que els alcaldes volen fer prevaldre, per damunt de criteris poblacionals.
Gaseni recorda però que en realitat a Vandellòs hi ha dos reactors, un en marxa i l'altre aturat. "A l'Ametlla de Mar ja n'hi hem tancat una de central i ningú ens ha ajudat pel tancament d'un reactor" diu l'alcalde demanant que es recuperi el sentit d'aquests ajuts que "estan pensats perquè quan es tanquin les centrals les Terres de l'Ebre puguin tenir oportunitats" i remarca que no són "només per un poble en concret".
L'alcalde de la població ha reclamat més unitat del territori perquè considera que cal exigir per al territori més del 10% que s'ha previst, tenint en compte que la recaptació per cada reactor nuclear seria d'uns 15 milions d'euros, fet que augmentaria el global de la Generalitat entre 45 i 50 milions d'euros.
"Hem de buscar més ajuts pel territori com a substitutiu dels tancaments. No pot ser que ens quedem només amb 4,5 de 45 milions d'euros. Hem d'intentar que siguin una mica més i per això hem d'anar units".


respostes a "L'alcalde aposta per un altre repartiment del n..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,34 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 159
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007