Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Festa Major de la Candelera, Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre

06 . Feb, 2017 a les 16:30
per drodriguez a La notícia del dia
1520 reproduccions
El projecte de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre (IPCITE), engegat a principis del 2015, ha fet un pas important per donar a conèixer a la societat l'immens patrimoni del territori. I ara, suma una novetat: la Festa Major de la Candelera de l'Ametlla de Mar, que s'ha inclòs en el projecte.

Forma part de l'apartat de festes, creences, rituals i cerimònies, en el qual s'hi reprodueixen diversos models festius, ja siguin d'hivern, d'estiu, marineres o Setmanes Santes. Una de les antropòlogues que està treballant en el projecte, Ingrid Bertomeu, explica que hi ha molts elements que fan de la Candelera «un model festiu complet».

Elements organitzatius i de creença «com ara la processó de la Verge Candelera, amb la particularitat de les atxes, a més dels nanos i gegants; la recuperació del ball de la Candela, entre d'altres, fan que sigui un model festiu que representa els dos models de festa: d'hivern i d'origen mariner» explica la membre de l'IPCITE.

A més, apunta que l'acte més significat, la processó, està canviant cap a un significat més popular. «Hem observat que va perdent el fet religiós, tot i continuar amb un pes participatiu important, i va canviant el sentit cap a un significat més identitari i de sentiment de pertinença», ha manifestat Bertomeu.

Impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, l'objectiu de l'IPCITE és identificar, documentar i sistematitzar aquestes manifestacions culturals com un primer pas per salvaguardar aquest patrimoni i que pugui esdevenir un motor de desenvolupament i cohesió social.


respostes a "La Festa Major de la Candelera, Patrimoni Cultu..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007