Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tempesta contundent d'aigua i calamarsa a l'Ametlla de Mar

28 . Ago, 2009 a les 10:40
2962 reproduccions
La treva en l'episodi de calor que aquest dimarts dia 25 d'agost va suavitzar les temperatures al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre va portar aigua i pedra a la costa del Baix Ebre, especialment al Perelló i l'Ametlla de Mar, on van caure 47,8 litres per metre quadrat en poc més de mitja hora, molt més del que havia plogut en els últims quatre mesos. La tempesta, amb molta càrrega elèctrica, va anar acompanyada de pedra i va fer caure quatre planxes de la teulada dels mòduls prefabricats del centre d'atenció primària (CAP) provisional a Ribes Altes 2ª fase.Quant a la resta de la demarcació, els ruixats anunciats amb prou feines van remullar ahir la majoria de municipis del litoral. Però al nord de la costa de l'Ebre una tempesta contundent va descarregar amb força aigua i calamarsa entre la una i les dues del migdia. L'estació meteorològica de l'Ametlla de Mar va registrar 47,8 l/m², i al Perelló van caure 35,8 l/m², en tots dos casos amb pedra grossa. La tempesta va fer baixar algunes rieres, va obligar a aturar els vehicles que circulaven per l'autopista AP-7 i la N-340 i va donar feina als bombers del parc de l'Ametlla, tot i que només van haver de fer sortides per casos de petites inundacions en un hotel i una botiga de la Plaça Catalunya en què s'havia acumulat aigua, així com per a la neteja d'alguns desguassos embossats. L'incident més destacable es va produir a les instal·lacions provisionals del centre d'atenció primària i, segons fonts municipals, la calamarsa també va fer malbé persianes i mobiliari de plàstic de les terrasses. La Policia Local de l'Ametlla de Mar va posar quatre patrulles a disposició dels ciutadans, havent de tallar durant algun temps el transit rodat d'alguns carrers del centre urbà a causa de la quantitat d'aigua acumulada.

L'afectació principal a causa de la pluja fou el tall en el subministrament elèctric que van haver de patir els abonats de les companyies elèctriques que en alguns casos van superar les 8 hores.

El cas és que a l'Ametlla i al Perelló no plovia des del 14 de juliol, quan en cadascuna de les dues estacions meteorològiques es van registrar 1,8 l/m², i no ho feia amb ganes des de l'11 d'abril, quan en el cas de la Cala van caure uns 16 l/m².

Ahir també va ploure amb generositat en diversos punts del Montsià, com ara a l'illa de Buda i Mas de Barberans. A la resta, gairebé res a l'interior i molt poca cosa a Tarragona (mig litre a l'estació del Complex Educatiu).


respostes a "Tempesta contundent d'aigua i calamarsa a l'Ame..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 698,70 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 31
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007