Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Costes invertirà prop de 100.000 euros per reparar els danys dels temporals de llevant a la població

27 . Feb, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
2076 reproduccions
El govern espanyol destinarà 1,4 milions d'euros a reparar els danys produïts a la costa de Tarragona i les Terres de l'Ebre pels temporals de llevant que van tenir lloc entre el 16 i el 22 de gener. Segons fonts municipals, les actuacions que es realitzaran a l'Ametlla de Mar tindran un cost pròxim als 100.000 euros.

El Servei Provincial de Costes de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar ha elaborat durant les últimes setmanes un informe sobre els efectes del temporal que ha servit de base per aprovar la dotació econòmica per a les obres d'emergència, regulades per la resolució del passat 1 de febrer.

«Segons la valoració de Costes, l'aportació econòmica és suficient per arreglar els desperfectes que s'han produït a la nostra costa» explica la regidora de Medi Ambient, Maria Marsal, recordant que després dels temporals el consistori va enviar «un informe detallat de platja per platja» per quantificar i planificar les actuacions.

Les actuacions, que se centraran en la reposició de sorra i la reparació d'accessos a les platges, han de començar aquest mes de març. Concretament, Costes ha apuntat que per reposar el dèficit sedimentari a les platges on ha incidit més el temporal es redistribuirà la sorra que s'ha erosionat en unes zones i s'ha dipositat en altres.

De fet, la regidora de Medi Ambient apunta que, bàsicament, la majoria d'afectacions són per «moviment de sediments, tant per pèrdua com per aportació». Això significa que «allà on no hi havia sorra n'ha aparegut i viceversa». En aquesta línia, assegura que Costes ha garantit que no farà abocaments de sauló a les platges del terme.

En l'àmbit de l'accessibilitat, Costes reposarà els accessos de vianants, rampes, passarel·les, a més de reparar les esculleres desplaçades. Un dels exemples és la platja de l'Alguer on, a part de perdre sorra, «s'han arrancat roques, fins i tot una de l'espigó de llevant, un tros del mur; transformant-ne la fisonomia», apunta Marsal.


respostes a "Costes invertirà prop de 100.000 euros per repa..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 741,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 144
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007